MuziekSalon Spronk gaat deze maand vreemd met……… JAZZ

dinsdag 21 mei 2019 15:00 tot 17:00

MuziekSalon Spronk gaat deze maand vreemd met……… JAZZ

Sinds 1971 wordt er in Breda het Jazzfestival gehouden. Vier dagen lang jazzmuziek-feest, waar ongeveer 250.000 toehoorders de 180 concerten die dan gegeven worden bezoeken.

Bezoekers van MuziekSalon Spronk legden het verzoek neer om eens een Muzieksalon aan Jazz te wijden,

Dus hebben we in deze meimaand  Peter Mingaars, jarenlang bevlogen docent ‘Lichte Muziek’ aan de Conservatoria in Rotterdam en Amsterdam en zelf actief jazz gitarist, uitgenodigd om er ons alles over te komen vertellen.

Jazz is een groot en divers onderwerp. Wat is Jazz eigenlijk?

Ze heeft een bewogen geschiedenis en bleek een muzieksoort, die kracht had en tegen een stootje kon. Steeds kwam zij sterk terug.

Waarin schuilt toch haar magie? In haar swing, in haar diversiteit?

Vóór aanvang van zijn muziekvertelling, die vol zit van muziekvoorbeelden en beelden, zal Peter samen met collega gitarist Ben Boogaard een aperitiefconcertje van zo’n 20 minuten geven en als kers op de taart speelt na afloop Oude Stijl Jazzband “High Five Seven”, Bredanaars die het speelplezier dat vooral de oude jazz met zich meebrengt, proberen uit te stralen en op het publiek over te brengen.

Na deze Muzieksalon die donderdagavond in Jazz café, het Hijgend Hert, wordt gehouden en dinsdagmiddag in Mariëndal, gaan we óp naar de zomer, en natuurlijk óp naar het Jazzfestival Breda.

Data: Dinsdag 21 mei om 15.00u, Mariëndal, Duivelsbruglaan 13.

Donderdag 23 mei om 20.15u Jazz Café het Hijgend Hert, Pasbaan 7.

Entree: €12,50 incl koffie/thee vooraf en een glaasje wijn na afloop.

Reserveren gewenst: 076 5203 780 of via muzieksalonspronk@gmail.com

of www.muzieksalonspronk.nl/jazz-bij-mss