menu

‘Popera’: Bredase koren met orkest

De Bredase Opera met soliste Waldin Roes. Foto: Bredase Opera
Bestaande locatie: 
Spanjaardsgat
Prijs: 
Gratis
Op initiatief van de Bredase Opera wordt deze middag een zangmiddag gehouden. Die heeft de naam Popera gekregen, wat zoveel wil zeggen als van Pop tot Opera.

Op initiatief van de Bredase Opera wordt deze middag een zangmiddag gehouden. Die heeft de naam Popera gekregen, wat zoveel wil zeggen als van Pop tot Opera. Dat gebeurt samen met het Baronie Muziek Theater, het popkoor BSUR en als begeleidingsorkest Sinfonietta Breda. Het project wordt geleid door operazangeres Waldin Roes en zanger Ton de Kort.
De Bredase Opera is opgericht in 1954 door Coen Ruivenkamp, die ook de leiding van het koor op zich nam. Sedert de oprichting is het koor uitgegroeid tot circa 80 leden. De dirigent van het koor is Lex Wiersma. Vaste begeleider op piano is Jacques Maassen. Kort geleden was het in Dresden voor verschillende optredens, waaronder een benefietconcert voor het Richard Wagnermuseum.
Een amateur symfonieorkest met ongeveer 35 leden. Dat is Sinfonietta Breda. Het staat onder leiding van Wolf Eekhof. Het orkest is in 1959 opgericht door de legendarische Jan de Breet en ging tot 2000 onder de naam Bredaas Kamerorkest door het leven. Later is de naam veranderd in Sinfonietta Breda.
Be As You Are is een dynamisch koor uit de wijk Princenhage in Breda. Het telt ca. 65 enthousiaste leden. De groep staat sinds 1 januari 2004 onder leiding van dirigent Martin Cornelissen. Hetg koor heeft voor de begeleiding een zes- of zevenkoppig combo. Het 20-jarig bestaan wordt er op 26 november 2011 in Podium Bloos gevierd met een groots jubileumconcert.
Vele jaren heeft Baronie Muziek Theater (voorheen Baronie Operette Breda en opgericht in 1950) zich gericht op de traditionele Weense en Franse operettes. Ook kwamen de Engelse ‘light-opera’s’ in beeld, afgewisseld met Duitse of Weense operettes. BMT wil laten zien dat operette absoluut niet oubollig is. Het is deze dag de schakel tussen de opera en de musical/popmuziek.
www.bredaseopera.nl
www.sinfoniettabreda.nl
www.bsur.nl
www.baroniemuziektheater.nl