menu

The Song Factory Accoustic en MaxiFusion

The Song Factory Accoustic (Wessel Keizer)
The Song Factory Accoustic brengen hun mooiste liedjes mee. (Wessel Keizer)
13 augustus 2017 | 15:00 tot 18:00
Bestaande locatie: 
Café Corenmaet

Zondagmiddag 13 augustus 2017 zullen de formaties The Song Factory Accoustic en Maxifusion optreden bij Borrelen Op De Maet Van. Beide brengen ze hun lekkerste liedjes mee naar café Corenmaet. Borrelen Op De Maet Van is de samenwerking tussen stichting Poporganisatie Breda (POB) en café Corenmaet die het publiek tijdens de zondagmiddagborrel om de week laat genieten van lokaal en regionaal muzikaal talent. De muzikanten zullen hun muziek in een semi-akoestische setting laten klinken, waarbij het publiek naast de muziek ook kan genieten van een drankje en een hapje. In café Corenmaet aan de Havermarkt 1 te Breda is iedereen vanaf 15.00 uur weer welkom om te komen kijken, luisteren en vooral te genieten. De entree geheel gratis.

Luisterend naar The Song Factory gaan je gedachten al gauw naar de jaren 60 en 70, het gevoel van toen is namelijk sterk met hun muziek verbonden. Maar binnen dat kader is er ruimte voor veel variatie. Van ballades naar Zuid-Amerikaans ritmes en van rock naar een Franse chanson. Behalve de muziek valt er echter meer te beluisteren. De teksten The Song Factory vertellen zonder uitzondering een verhaal over persoonlijke belevenissen en gevoelens en boeien van begin tot einde. Een optreden van The Song Factory lijkt dan ook zo voorbij te zijn, maar smaakt altijd direct naar meer. The Song Factory heeft inmiddels ook een cd uitgebracht, genaamd Songs From The Heart. In de akoestische versie, waarbij ze zich dan tot The Song Factory Accoustic omdopen, speelde de band eerder al in diverse gelegenheden in de Bredase binnenstad en met de volledige band in het Grimhuysenpark in Ulvenhout, ’t Houwke in Heusdenhout, maar ook in Teteringen en Dordrecht is de band regelmatig te gast. Inspiratie halen ze uit the sound van the sixties in het algemeen en in het bijzonder in dat van The Beatles, Dillard and Clarke, The Eagles, Crosby ,Stills, Nash and Young en The Sandy Coast. Inmiddels hebben de heren ruim zestig liedjes geschreven, die ze tijdens Borrelen Op De Maet voor een deel laten horen. Maar ze realiseren zich ook dat een publiek graag wat bekende klanken hoort en daarom passeren tijdens de optredens ook zeker wat “gouwe ouwen” de revue.

MaxiFusion is een female fronted symfonische rock formatie uit Breda die eigen werk speelt, in de richting van Within Temptation. Kenmerkend voor de songs zijn de verhalende teksten welke sprookjesachtige en mythische tijden beschrijven. De muziek is een combinatie tussen zwevende zang lijnen van Lynn Gees, een solide muzikale basis die gevormd wordt door drummer François Verschueren en bassist Jack Reinieren, stevige rock met solo's van gitariste Manon van de Winkel en de melodieuze toetsen partijen van Stefan Oome. Althans, dat is wat ze normaal op het podium doen. De band heeft al twee eps in eigen beheer uitgebracht en ze zijn de laatste tijd volop nieuw materiaal aan het schrijven. Tijdens dit proces wordt er voor inspiratie geluisterd naar het betere maar niet per definitie bekendere werk van bands als Queen, 3 Doors Down, R.E.M. en natuurlijk Within Temptation. Wat door de band zelf symfonische rock wordt genoemd wordt door fans liefkozend omschreven als Sprookjes Rock of Fairy Rock. Verwacht echter geen prinsessen en tovenaars op het podium, want bij MaxiFusion is het het enthousiasme van de muzikanten die voor het vermaak zorgt. Echter voor deze Borrelen Op De Maet Van laten ze de versterkers en drumstel in de oefenruimte staan, en komen ze hun liedjes in een intieme semi-akoestische setting ten gehore brengen. Ze zouden zich nu net zo goed MiniFusion kunnen noemen, of misschien zelfs wel IntiMiniFusion!

POB en Café Corenmaet presenteren Borrelen Op De Maet Van The Song Factory Accoustic en MaxiFusion, zondag 13 augustus 2017 café Corenmaet, Havermarkt 1 te Breda, aanvang 15.00 uur en entree geheel gratis.

www.thesongfactory.nl
www.maxifusion.nl
www.pobsite.nl
www.corenmaet.nl