Afbeelding
Foto: Michel Claessens

Tiendaagse voorjaarskermis van start bij Breepark

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - De grote voorjaarskermis is vrijdagmiddag van start gegaan op het terrein van Breepark. Dit jaar wordt deze tiendaagse kermis voor de derde keer georganiseerd. Vooral veel ouders met jonge kinderen wisten de kermis vandaag te vinden. “Een prima sfeertje”, aldus Ian die bij de schiettent werkt. 

Het terrein bij Breepark is vanaf vandaag gevuld met kermisattracties. Van 29 maart tot en met 7 april is de voorjaarskermis daar geopend. Het is de derde keer dat de tiendaagse kermis wordt georganiseerd. Eerder stond de kermis op het plein voor Breepark, nu vind je de attracties op het terrein naast de evenementenhal.

Rustige start

Vrijdagmiddag om 13.00 uur opende de kermis officieel. De eerste uren verliepen rustig, maar de exploitanten hopen komende tien dagen op gezellige drukte. “Het is een prima kermis. Het loopt nu misschien nog een beetje rustig, maar ik verwacht dat het in de loop van de dag wel wat drukker wordt”, aldus Ian die bij de schiettent werkt. Volgens hem is het niet raar dat het de eerste dag wat rustiger is. Op de grote kermis vind je ruim 35 attracties zoals onder andere een schiettent, draaimolens, botsauto’s, Funhouse, trampolines en nog veel meer. Daarnaast zijn er komende dagen diverse optredens van onder meer Super Mario, Paw Patrol en Pikachu. 

Reacties

De eerste reacties van de bezoekers zijn gemengd, maar overwegend positief. “XXL Kermis? Ik noem dit geen XXL”, vertelt een vader die er met zijn kinderen is. Hij vond de locatie van vorig jaar, op het plein voor Breepark, beter. “Maar ach, de kinderen vinden het in ieder geval wel leuk”, vertelt hij. Een andere bezoekster is positiever. “Het is gewoon een leuke kermis. Het mooie is dat er voor jong en oud wat te doen is”, vertelt de vrouw die met haar dochtertje naar de kermis is gekomen. Dat er genoeg attracties zijn voor jonge kinderen is goed te zien aan het feit dat er vooral veel gezinnen over de kermis lopen

René, de organisator, van de kermis zegt niet te kunnen klagen over de opkomst. “Voor een eerste dag zijn wij best tevreden. We zijn pas net open en mensen weten het toch te vinden.” Bezoekers kunnen 10 dagen genieten van de kermis. Deze is dagelijks geopend van 13:00 tot 23:00 uur, met uitzondering van volgende week dinsdag en donderdag en zondag. Op dinsdag en donderdag is de kermis open van 15:00 uur tot 22:00 uur en op zondag sluit de kermis eerder, om 21:00 uur. De kermis is goed bereikbaar met de auto en bij Breepark kan gratis geparkeerd worden. “We zijn blij dat we op deze mooie locatie bij het Breepark terecht kunnen”, aldus René. 


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding