Afbeelding
Foto: Tom van der Put

Laatste fase in zicht voor werkzaamheden Marialaan en Allerheiligenweg

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Vandaag gaan de asfalteerwerkzaamheden van start op de Allerheiligenweg. Volgende week volgt ook de Marialaan. Op 1 mei start de vierde en laatste fase van het project. Eind juni moet de aanleg van de rotonde en reconstructie van de omliggende straten afgerond zijn.

Er wordt vandaag gestart met het asfalteren van het afgesloten gedeelte van de Allerheiligenweg. Komende dagen zal ook het fietspad vanaf de nieuwe rotonde richting Ulvenhout worden geasfalteerd, en daarna volgt ook het asfalteren van de Marialaan. 

Tijdens de werkzaamheden blijft de Aldi tijdens de openingsuren bereikbaar. De woningen en bedrijven op de Marialaan blijven tijdens de werkzaamheden alleen te voer en op de fiets bereikbaar.

Laatste fase

Op woensdag 1 mei gaat de vierde en laatste fase van het project van start. Er wordt dan gewerkt ter hoogte van de kruising Allerheiligenweg met Bavelselaan tot en met de Nieuwe Veste bibliotheek zuid aan de even zijde. Tijdens de vierde fase zijn de rijbaan, parkeervakken, inritten en garageboxen aan de even zijde van de Allerheiligenweg afgesloten. Dat geldt ook voor een deel van de Keermanslaan. Verkeer kan op de Allerheiligenweg wel rijden in de richting vanuit Ulvenhout richting Breda.

Wanneer de werkzaamheden volgens planning verlopen, zullen de werkzaamheden eind juni worden afgerond.

Verkeerslichten
Op het kruispunt Allerheiligenweg-Marialaan was de verkeerssituatie met verkeerslichten geregeld. Omdat deze aan vervanging toe waren, is gekeken naar de alternatieven. De gemeente heeft besloten een rotonde aan te leggen waarbij fietsers en gemotoriseerd verkeer gescheiden zijn.