Afbeelding
Foto: Linkedin Arjen van Drunen

De Bredase lintjes-express is onderweg: Eerste lintjes zijn uitgereikt

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Op 26 april vindt traditiegetrouw de lintjesregen plaats. In Breda wordt om 16:30 uur bekend gemaakt welke Bredanaars een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen. Burgemeester Depla en locoburgemeester Arjen van Drunen zijn de hele dag op weg met de ‘lintjes-express’ om Bredanaars te verrassen. De eerste lintjes zijn inmiddels al uitgereikt.

Meerdere Bredanaars worden vandaag verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Wie dat zijn, is nog even een verrassing. Om 16:30 uur wordt bekend gemaakt welke Bredanaars worden onderscheiden. Een tipje van de sluier oplichten is echter wel mogelijk. Burgemeester Paul Depla en locoburgemeester Arjen van Drunen zijn al de gehele dag op pad om Bredanaars te verrassen, en diverse lintjes zijn dus al uitgereikt.

Zo deelde Lidia van Hooijdonk vanochtend een foto op Facebook van het lintje waar ze vandaag mee werd verrast. “Lieve Facebook vrienden, wat ik vandaag meemaak: een koninklijke onderscheiding, een lintje dus!”, schrijft ze erbij. Lidia van Hooijdonk is bekend als oprichter en hoofdredacteur van haar initiatief Chatime. Dat is een magazine en website voor en door kinderen. 

Ook Aad van Diemen en Erik van der Hoeven werden vanochtend verrast door burgemeester Depla. Victorine Hollaers deelt op LinkedIn hoe het tweetal vanochtend onder de indruk was dat er wel héél veel mensen op hun lezing van ‘Stad & Plant’ in de boekhandel waren afgekomen. Beide heren kregen een Koninklijke Onderscheiding. 

Tekst gaat verder onder het bericht

In Teteringen was het Ton Stoop die verrast werd door locoburgemeester Arjen van Drunen.Ton ontving deze onderscheiding omdat hij zich al 42 jaar inzet als vrijwilliger van de vereniging ‘Shotokan Karate-Do Teteringen’. Deze karateschool werd in 1982 opgericht door Bert Pijpers en Ton Stoop was het eerste lid wat zich aanmeldde en ook meteen aanbood om als vrijwilliger mee te helpen, en dat heeft hij geweten. Sindsdien werd hij de buschauffeur om leden naar wedstrijden of trainingskampen te brengen, maar ook de club fotograaf en tevens penningmeester. “Deze club draait 100% op vrijwilligers”, vertelt Nick Meuwese (secretaris). “Zowel trainers als ook  bestuur zetten zich volledig vrijwillig in. Op deze manier kunnen we de kosten laag houden, wat voor veel gezinnen belangrijk is. Jeugdleden (t/m 15 jaar) kunnen voor € 14,50 per maand 2 x per week trainen, dat is bijna een unicum. We zien echter dat steeds minder mensen bereid zijn een vrijwilligerstaak op zich te nemen. Daarom zijn mensen als Ton zo belangrijk voor een vereniging en is een lintje meer dan verdiend.”  


Ton Stoop (links) met Loco Burgemeester Arjan van Drunen (rechts) - Bouwina Kant