Afbeelding
Foto: Militariabeurs

Werkgroep wil dat Bredase militariabeurs met ‘nazispullen’ wordt afgelast

Door: Redactie Algemeen

BREDA - Bij burgemeester en wethouders is de dringende oproep binnengekomen om de Militariabeurs die op 4 mei plaatsvindt in de zaal Vianden te verbieden. De werkgroep ‘Herdenk nazi’s niet’ stelt dat er nazispullen worden verkocht op de beurs, en dat dit antisemitisch is. De organisatoren van de beurs zijn niet blij met de oproep. “Wij richten ons op spullen die draaien om de geallieerden en de bevrijding.”

Activisten van de werkgroep ‘Herdenk nazi’s niet’ hebben de burgemeester en wethouders om een verbod op Bredase oorlogsbeurs op 4 mei de in de zaal Vianden gevraagd. De werkgroep, onder leiding van de heer Graaff, stelt dat bij de beurs nazispullen te koop zijn, en dat dit discriminerend en antisemitisch is.

Voor de organisatie van de Militariabeurs is Graaff geen onbekende. Al jaren probeert hij beurzen als die van hen te laten verbieden. Eerder lukte hem dat al in onder andere Huizen en Duiven. Dat de beurs in Breda verboden zou moeten worden, is onterecht, vindt de organisator van de Bredase beurs. “Wij richten ons met onze beurs op spullen die te maken hebben met de geallieerden en de bevrijding”, benadrukt hij. “Duitse spullen zijn amper op onze beurs te vinden. En als ze er dus al zijn, dan is dat echt een uitzondering en zullen ze zeker niet prominent te vinden zijn.”

De Militariabeurs in Breda is een terugkerend evenement, dat maandelijks wordt georganiseerd.