Afbeelding
Foto: Michel Claessens

TVC Breda richt denktank op om de voetbalclub te redden

Door: Michel Claessens Algemeen

BREDA - Bij voetbalvereniging TVC Breda werd vorige week donderdag een speciale bijeenkomst georganiseerd om het te hebben over het voortbestaan van de club. In maart trok het bestuur van TVC Breda aan de bel dat de club in zwaar weer verkeerde door onder andere gebrekkige financiële middelen en een tekort aan vrijwilligers. Inmiddels is er een ‘TVC Breda-denktank’ opgericht om de problemen aan te pakken.

In maart liet het bestuur van Voetbalvereniging TVC Breda in Tuinzigt weten dat als er niets gebeurt, de vereniging per 1 januari 2025 zal ophouden te bestaan. Er zou sprake zijn van een groot tekort aan vrijwilligers waardoor er kennis en daadkracht ontbreekt. Ook financieel gezien heeft de club het moeilijk.

Bijeenkomst

Vorige week donderdag werd er een bijeenkomst gehouden bij TVC Breda om het over de toekomst van de club te hebben. Zo’n zeventig leden van de club waren deze avond aanwezig. Tijdens de bijeenkomst werd de exacte problematiek uitgelegd en kregen de leden de kans om daarover in gesprek te gaan. De aanwezigen bij de bijeenkomst hebben afgesproken om de focus van de club naar de toekomst te richten.

Denktank

Een belangrijk punt van de avond was het oprichten van de “TVC Breda-denktank”. Deze denktank zal zich gaan bezighouden met een concreet plan voor de korte- en lange termijn. Voor de aanvang van de bijeenkomst hadden negen leden zich hiervoor al aangemeld en tijdens de bijeenkomst nam dit aantal toe tot 18. De denktank zal op korte termijn in gesprek gaan met de gemeente. Ook hebben 23 leden, waaronder alle spelers van TVC Breda 1, zich aangemeld om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij de club.