Afbeelding
Foto: Rijkswaterstaat Verkeer

Honderden meters olie op de A27 na ongeval, weg dicht richting Utrecht

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Verkeer dat vanuit Breda naar Utrecht wil reizen moet donderdag flink omrijden. Door een ongeval belandde er olie op de weg. De snelweg is vanaf Breda richting Utrecht dicht.

Het ongeval gebeurde aan het einde van de nacht ter hoogte van Hank. Bij het ongeval was een voertuig met aanhangwagen betrokken, waar een tractor op stond. “Naast bergingswerkzaamheden, voeren we ook herstelwerkzaamheden uit. De vangrail is namelijk beschadigd geraakt. Daarnaast ligt er olie verspreid over de rijbaan. We moeten de weg over ongeveer 300 meter reinigen”, laat Rijkswaterstaat weten.

“We hebben de weg fysiek dichtgezet Bij Hank. Zo kan het ingesloten verkeer langs het incident. Een zoab-cleaner is opgeroepen om de weg schoon te maken. Daarna kan één rijstrook open, dat zal rond 08:30 uur zijn. De andere rijstrook blijft langer dicht vanwege herstelwerkzaamheden aan de vangrail. Ook is de mast van de verlichting beschadigd geraakt.”

Op de A27 staat een file van ruim 6 kilometer. Vanaf Oosterhout heb je tot aan Hank een half uur vertraging. Vanaf knooppunt Sint Annabosch kun je het beste rijden via de A58, A16 en de A15.