De pontons in de Haven
De pontons in de Haven Foto: BredaVandaag

Het Breda Jazz Festival gaat vandaag van start

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Het Breda Jazz Festival staat op het punt van beginnen. Vandaag barst het vierdaagse festival in de Bredase binnenstad los. Om 13.00 uur vindt op de Grote Markt de officiële opening plaats.

De 52 editie van het Breda Jazz Festival start vandaag. Het festival heeft komende dagen prachtig weer met temperaturen rond de 20 graden en amper regen. 

In totaal vinden er vanaf vandaag op 23 podia die verspreid zijn door de stad ruim 200 optredens plaats. Dat zijn zowel gratis toegankelijke concerten in de buitenlucht, als binnenconcerten waarvoor tickets gekocht dienen te worden. “Dat zijn bijzondere concerten die je tijdens het festival niet op een ander podium tegenkomt, dat typeert deze concerten”, legt bestuurslid Monique Borger uit. 

Het volledige programma van het Breda Jazz Festival vind je op de website van het festival.  

Uitgelichte optredens donderdag
-Grote Markt Midden: Op het podium in het midden van de Grote Markt vindt om 13.00 uur de opening plaats van het Breda Jazz Festival. Daarna volgen optredens van Nieuwe Veste BigBand met Dan Barrett en Frank Roberscheuten. Het programma op het podium gaat door tot 00.00 uur.

-Op het Visker Podium op Kasteelplein Noord vind je vanaf 13.30 uur de Festival Surprise Band olv. Björn Ingelstam.

-Op het podium Kerkplein staat vanaf 14.00 uur Leif de Leeuw Band ft. Berget Lewis.