Afbeelding
Foto: STEK

Havenkwartier pakt uit met creatieve vrijmarkt tijdens Koningsdag

Door: Hanneke Marcelis Cultuur

BREDA - Het Havenkwartier in de Belcrum kleurt oranje tijdens koningsdag. Electron, Poppodium Phoenix, STEK en Belcrum Beach organiseren samen op Koningsdag een ‘bruisende en creatieve vrijmarkt’. “Wandel langs de route en duik in een zee van unieke vondsten: van oude sieraden, vintage kleding, tot zeldzame antiek, kunstobjecten en fascinerende prullaria-curiosa.”

Ieder jaar trekt de vrijmarkt in het Valkenberg tijdens Koningsdag enorm veel bezoekers. Maar Park Valkenberg is zeker niet de enige plek waar liefhebbers van vrijmarkten zaterdag terecht kunnen. Zo kleurt ook het Havenkwartier oranje. De vrijmarkt die daar wordt georganiseerd belooft ‘bruisend en creatief’ te worden, laat de organisatie weten. 

Van oudsher is de koningsdagmarkt een traditie van Stek en Belcrum Beach. Dit jaar haken Poppodium Phoenix en Electron aan en wordt het een wandeling door heel het Havenkwartier. “Als je een plekje zoekt om te verkopen is er dus volop keuze - elke plek heeft zo zijn eigen unieke kenmerken”, aldus de organisatie. 

Belcrum Beach:

Buiten langs het strand vind je kramen en grondplekken. “Hier is een strandtent, live muziek - én natuurlijk het strand met veel gezelligheid. Echt een familiestrand! Het is niet overdekt, dus zorg voor wat bescherming als de weergoden niet meewerken.

Stek

Verspreid over het gezellige en avontuurlijke terrein vol ondernemers en eettentjes worden extra kramen en grondplaatsen klaargezet. Achterop ‘klein zwitserland’ naast Belcrum Beach vind je de meeste ruimte. Alle kramen op dat terrein zijn al uitverkocht.

Poppodium Phoenix

“Een echte muzikale vrijplaats waar je binnen in de zaal lekker kunt opstellen. Er is genoeg te doen voor alle leeftijden, zeker als je van muziek houdt! Hier is alles ook overdekt en er is horeca én natuurlijk live muziek.”

Electron

In, voor en naast MotMot gallery vind je een avontuurlijke creatieve ruimte zonder standaard kramen. Wie er wil verkopen kan zelf inrichten met de meubels die zij in huis hebben. En dat is nogal wat; tafels, rekken, mobiele wanden: haal de kunstenaar in jou naar boven! Hier is alles overdekt en er is horeca en er zijn creatieve workshops voor alle leeftijden. 

Dit jaar meren ook een paar bijzondere gasten aan: het varende festival Kaalstaart, dat met drie prachtige schepen een interactieve expositie de haven in brengt.  ”Spring aan boord van deze schepen en ontdek een wereld vol beta kunst en wetenschap!”

Aanmelden voor een plekje op de vrijmarkt is nog mogelijk.

Planning programma
Creatieve Vrijmarkt op alle locaties: 10:00 - 17:00 uur
Live programma op Belcrum Beach en Poppodium Phoenix = tot 23:00 uur
Bij alle locaties is horeca met eten en drinken.