menu

Laatste Vandaag

Storm bezorgt Breda handenvol werk

BREDA - Met vijftien man sterk is de gemeente Breda deze vrijdag aan de slag om de door de storm veroorzaakte schade aan bomen op te ruimen.

COLUMN - Mijn carnaval kan nu al niet meer stuk. Dit jaar ben ik voor het eerst in het bezit van een zogenaamde pee-ID (vooral heel cool uitspreken met Britse tongval, piee-ID). Gegarandeerd filevrij plassen, waar en wanneer het mij uitkomt.

Museum stelt stadscurator aan

BREDA - Stedelijk Museum Breda heeft Vincent Koreman aangesteld als stadscurator. Koreman verdiende zijn sporen als kunstenaar, muzikant en organisator. Tot afgelopen januari was hij artistiek directeur van Incubate, een festival voor grensverleggende cultuur in Tilburg.

Carnavalsoptochten Breda 2017 op een rijtje

BREDA - Het is zover: het grote Carnavalsfeest barst weer los! Hossen op de Markt, verkleed als een konijn en tegelijkertijd genieten van de carnavalswagens die voorbij komen. BredaVandaag zet alle optochten in de gemeente Breda voor jou op een rijtje.

Bredanaar (19) meldt zich voor overval Primera

HAAGSE BEEMDEN - Een 19-jarige Bredanaar heeft zich donderdagavond aan het politiebureau in Breda gemeld. De man wordt er van verdacht op 10 februari een Primera-winkel aan de Heksenwaag te hebben overvallen.

Auto Indumij: vier dagen voordeel met carnaval

(advertorial) - Carnaval 2017 is aanstaande. Vier dagen vol plezier en gezelligheid. “We merken het al een aantal dagen rondom onze Brabantse vestigingen”, laat Auto Indumij weten.

‘Tijd voor een anders gekleurde Piet in Breda’

BREDA - De oproep van de wethouder om tot een nieuw Sinterklaascomité te komen maakt heel wat los. Meer dan dertig belangstellenden reageerden. Toch is er ook kritiek. Volgens de wethouder is de kleur van Zwarte Piet geen onderwerp van gesprek. Een gemiste kans, vindt een aantal Bredanaars.

Boom Columbusstraat blokkeert straat

BREDA - De stevige storm heeft donderdagavond een enorme boom doen omvallen in de Columbusstraat. De boom ligt dwars over de weg en heeft een flink deel van het trottoir meegenomen in zijn val.

Storm vernielt dak kerk Prinsenbeek; carnavalsdienst moet uitwijken

PRINSENBEEK - De storm die over de regio raast laat op verschillende plaatsen zijn sporen na. Aan het begin van de avond raakte het dak van de kerk in Prinsenbeek beschadigd. De dakbedekking van het gebouw aan de Markt laat los door de harde wind.

Pagina's