Afbeelding
Foto: Politie

Hevig bebloede man slaat ‘s nachts wild om zich heen en verwondt agent

Door: Hanneke Marcelis 112 Meldingen

BREDA - Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een man aangehouden die verward was en gewond rondliep op het Kloosterplein. Bij de aanhouding is een agent gewond geraakt. 

Agenten kregen rond 01.00 uur een melding van een mogelijk verwarde man die rondliep met diverse stokken op het Kloosterplein. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat de man hevig bebloed was. Ze wilden dan ook medische hulp bieden. Een ambulance kwam ook ter plaatse, maar de verdachte verzette zich hevig. Hij sloeg wild om zich heen en verwondde daarbij ook een agent. Uiteindelijk is de verdachte behandeld door de ambulance en meegenomen naar het ziekenhuis. De 37-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats is later aangehouden en meegenomen naar de politiecel. 

De verwondde politieagent heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Geweld tegen politieambtenaren
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers of andere hulpverleners onacceptabel. “Politieagenten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist”, aldus de politie.