Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Politie stopt met het uitschrijven van boetes voor lichte overtredingen

Door: Michel Claessens 112 Meldingen

BREDA - De politie gaat vanaf 7 mei geen bekeuringen meer uitschrijven voor lichte overtredingen. Dit hebben de politievakbonden donderdagmiddag bekendgemaakt. Ook de politie in Breda doet mee aan deze protestactie. De actie wordt georganiseerd omdat de politiebonden willen onderhandelen over een nieuwe Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU).

Begin dit jaar kwamen de politievakbonden met een ultimatum dat de onderhandelingen over een nieuwe Regeling voor Vervroegde Uittreding (RVU) voor 7 mei moesten beginnen. "Jammer genoeg lijken de werkgevers en het kabinet niet naar ons te willen luisteren. Daarom moeten ze nu voelen," aldus de politievakbonden.

De politievakbonden hebben vandaag laten weten dat ze, uit protest, vanaf 7 mei geen bekeuringen meer gaan uitschrijven voor lichte overtredingen, zoals bijvoorbeeld het fietsen zonder licht. In plaats daarvan krijgen burgers een bon met de wens voor een veilige dag en beknopte informatie over de protestactie. "Het lijkt noodzakelijk dat de besluitvormers en beleidsmakers niet alleen horen maar ook voelen. Op de plek waar het ze het meeste zeer doet: in de portemonnee."

Tekst gaat verder onder de afbeelding


Foto: Politie in Actie

Basisteam Weerijs, dat actief is in Breda, Etten-Leur en Zundert, heeft via X laten weten ook mee te zullen doen aan de actie. De keuze of ze een bekeuring geven ligt echter wel bij de agenten zelf. "Vanzelfsprekend bepaalt iedere agent naar omstandigheden of wel of niet te bekeuren, of te volstaan met een waarschuwing in het kader van de politieactie voor het behoud van de RVU," aldus Basisteam Weerijs.