menu

Nieuws

Breda maakt goede kans op Meest Gastvrije Stad 2010

foto Erik Eggens
Marc de Vries

BREDA - Breda is, samen met vier andere steden, genomineerd voor de titel 'Meest Gastvrije Stad 2010'. De beste binnenstad van Nederland hebben we al en de directeur van VVV Breda, Marlice Dreessen ziet het als 'een reële kans' dat we dit ook winnen.

De afgelopen maanden werd in 21 Nederlandse steden een enquête gehouden onder bezoekers. Maar liefst achtduizend bezoekers zijn ondervraagd, oftewel 381 enquêtes per stad. De vragen gingen over 27 verschillende aspecten. Voorbeelden zijn architectuur, bereikbaarheid, horeca-aanbod en vriendelijkheid.

“Breda is uitgegroeid tot een 'trendy' stad met een historisch decor. Daarmee maken we een reële kans om te winnen”, aldus Dreessen eerder tegenover BredaVandaag.nl

In 2009 wist Breda na het onderzoek de tweede plaats te bemachtigen. Haarlem mocht uiteindelijk de titel dragen. “Haarlem is een vergelijkbare stad. In historisch opzicht lijkt ze op Breda. Alleen zijn de mensen hier vriendelijker”, zo beweert Dreessen.

14 oktober wordt bekendgemaakt wie de titel 'Meest Gastvrije Stad 2010 mag dragen'. Breda draagt sinds eind 2009 ook al de titel Beste Binnenstad van Nederland.