menu

Nieuws

Bavel krijgt brede school

Breda kent nog meerdere brede scholen, zo ook in de Viandenlaan.
Bredavandaag logo
Amber Janssen

BREDA - Het college heeft ingestemd met het plan van BreedSaam voor een brede school in Bavel. De school is volgens het college ruimtelijk, maatschappelijk en financieel haalbaar.

De volgende stap is het opstellen van een bestemmingsplan voor de locatie van de school. Wethouder Alfred Arbouw is blij dat er met een nieuw schoolgebouw een pand gerealiseerd wordt dat past bij Bavel en voldoet aan de hedendaagse huisvestingsvraag voor primaire scholen. “BreedSaam kan nu de volgende stap zetten naar de realisatie van het gebouw”, aldus Arbouw in het persbericht.

Ook Miriam Haagh, wethouder van onderwijs is enthousiast. “Vanuit een gezamenlijke inhoudelijke visie, door te kijken vanuit het kind en door een goede samenwerking, ligt er nu een concreet plan om één Integraal Kindcentrum te realiseren. Nu snel door naar de volgende stap, op weg naar de uiteindelijke realisatie voor de kinderen in Bavel.”

In 2016 sloot de gemeente een overeenkomst met BreedSaam om een haalbaarheidsonderzoek te doen. Er werd gekeken naar de mogelijkheden van het integrale schoolgebouw voor de basisscholen De Toermalijn en de De Spindel, de kinderopvang en de huisvesting van kleine verenigingen in Bavel. “De behoefte aan een brede school is een wens van de bewoners”, aldus de gemeente.

BreedSaam onderzocht ook de mogelijke effecten op de omgeving, zoals de positie van het gebouw en de verkeersstroom. Er komt bijvoorbeeld een Kiss & Ride strook voor het afzetten van kinderen op het schoolplein.


 

Wijk
Bavel