‘Mega Jumbo bestrijkt straks gebied van 25 kilometer’

STEENAKKER – Nu de eerste werkzaamheden aan het terrein van de toekomstige mega supermarkt zijn begonnen, komt ook de droom van Jumbo een stapje dichterbij. Bij de oplevering eind 2012 is het de grootste supermarkt binnen de landsgrenzen. Directeur Frits van Eerd: “ Het is ons gelukt, ondanks de weerstand die per definitie bij dit soort projecten ontstaat.”

Het is een lang proces geweest voordat het zeker was dat de mega Jumbo zich mag vestigen bij het Stadionkwartier, waar naast detailhandel ook kantoorruimte wordt gerealiseerd. De supermarktketen is volop bezig het concept te ontwikkelen.

Geen vergelijkbare formule
Van Eerd: “We zijn druk bezig met de plannen. Ook voor ons is het nieuw om zo’n grote supermarkt te creëren. Daarom zijn we al verschillende malen naar Amerika geweest, omdat er in Nederland geen vergelijkbare formules zijn. In eigen land zijn we allerlei speciaal zaken gaan bekijken, want die zijn er voldoende.”

De winkeloppervlakte wordt 6-duizend vierkante meter, maar de toekomstige klant moet niet verwachten dat die meters straks worden opgevuld met non-food artikelen, zoals bijvoorbeeld tuinmeubelen.

Sushiafdeling
“Het assortiment bestaat vooral uit food producten. We concentreren ons dan met name op de versafdelingen. Zo halen we ideeën van bijvoorbeeld visspeciaalzaken. Een idee is onder andere een verse sushiafdeling. Jumbo heeft nu al een breed assortiment. Dat wordt in de mega winkel nog meer benadrukt. Meer variatie en meer luxe artikelen”, zegt Van Eerd.

Volgens de directeur overstijgt de supermarkt de lokale markt en zal die eveneens een regionale aantrekkingskracht hebben. “Waar een wijksupermarkt in de stad een cirkel heeft van een kilometer zal de mega Jumbo 25 kilometer bestrijken.”

Toch vindt Van Eerd de kritiek van de winkels in de Haagse Beemden niet geheel terecht. De detailhandel in de wijk klaagt al tijden over de dreiging die de komst van de mega Jumbo met zich meebrengt. Het bestaansrecht van het winkelaanbod op de winkelcentra De Donk en De Berg komt in gevaar, vinden de ondernemers aldaar.

Werkgelegenheid
“Elke nieuwe ontwikkeling van een supermarkt roept weerstand op onder de concurrentie. Maar het ligt er ook aan hoe je het aanpakt. Tijdens dit proces heeft iedereen mee kunnen praten. Buiten dat heeft niet iedereen de behoefte om kilometers ver te rijden om boodschappen te doen.”

Hoe het ook zij, de mega Jumbo komt naar Breda en dat biedt kansen, meent de directeur. “Het is goed voor de werkgelegenheid. Er zijn straks naar verwachting zo’n 300 arbeidsplaatsen.” Wat de formule wordt waarin zij terecht komen in nog niet duidelijk. “Alles is vloeibaar en veel moet worden ingevuld. In Breda gaan we in ieder geval een statement maken.”

13/04/2011 16:05 - Pizza Planet Schorsmolenstraat mag blijven 13/04/2011 14:45 - Jumbo: Kritiek winkels De Donk De Berg niet terecht

Er zijn nog geen reacties

En maar volhouden dat een

En maar volhouden dat een bereik van 25 km geen extra druk op de wegen rond de Haagse Beemden inhoudt !!!!

Ik geloof niet dat er echt

Ik geloof niet dat er echt mensen van buiten Breda helemaal naar de mega jumbo zullen rijden, zeker niet de mensen uit plaatsen waar ook een jumbo zit.

25 kilometer? Denk je nou

25 kilometer? Denk je nou echt dat mensen uit Etten-Leur, Oosterhout en Rijen (nouja, dat is wel buiten de 12,5 km grens, maar vooruit) massaal naar de megaJumbo zullen gaan rijden? Een keertje om het eens te bekijken, misschien. Maar 9 van de 10 keer haal je toch gewoon je boodschappen lekker dichtbij?

Ik zal gewoon naar de C1000 in Donk en de AH in Heksenwiel blijven gaan. Waarom verder rijden als je het dichtbij kan krijgen?

25km, reken maar van

25km, reken maar van Yes.
Momenteel is de grootste Jumbo die in de Euroborg in Groningen. Daar komen mensen ook van heinde en verre naar toe.

Ik denk niet dat ik mijn

Ik denk niet dat ik mijn halfje brood bij de Mega-jumbo ga halen.