menu

Nieuws

De Colonie pakt uit met aspergeweekend: van aspergeschuim tot -ijs

foto
Carl Mureau
Olivier van Hooijdonk (links) en Peter van Belle zijn klaar voor het aspergeweekend in De Colonie.
Bredavandaag logo
Advertorial

(advertorial) - De ogen van Olivier van Hooijdonk en Peter van Belle beginnen te twinkelen als ze het hebben over het ‘aspergeweekend’ bij De Colonie. “Er kan echt zoveel meer dan asperge flamande”, vertelt eigenaar Van Belle.

Sous-chef Van Hooijdonk heeft de afgelopen tijd al flink wat tijd in de keuken doorgebracht om verschillende gerechtjes te maken van asperges. “Want we willen verrassen, laten zien dat we creatief zijn, met oog voor wat onze gasten verwachten.”

Dat is een diner dat voldoet aan de verwachtingen én dat een uitstekende prijs heeft, weet Peter. Samen met Olivier proefde hij de gerechtjes al meerdere malen. “Om te kunnen verbeteren. Het moet goed zijn en”, lacht hij, “dat was ook een mooi excuus om zelf asperges te eten.”

Seizoensgroenten
Van Belle houdt van seizoensgroenten. “En asperges zijn dat bij uitstek. Die kun je echt alleen maar nu eten. Dat maakt het bijzonder.” De asperges die tijdens het weekend van 19, 20 en 21 mei gebruikt worden in het vijfgangendiner zijn ook bijzonder. “Het zijn Brabantse Wal Asperges, die onderscheiden zich in smaak van andere asperges door een licht zilte smaak. Deze smaak ontwikkelt zich door de combinatie van het zuivere grondwater van de Kalmthoutse Heide dat ondergronds uitloopt in de richting van Zeeland en de zilte zeelucht die vanuit Zeeland over de Brabantse Wal waait bij westenwind.”

Met deze ‘aspergedriedaagse’ zet De Colonie zich ook nog meer als restaurant op de kaart. “We laten zien wat we in huis hebben”, geeft Peter aan. “Het menu bestaat uit vijf gangen van ieder drie gerechtjes. Van een frikandelletje van asperges tot aspergeschuim en gefrituurde asperge met zalm en in het nagerecht aspergeijs. Dat zou een gast niet snel bestellen als het op de kaart staat, maar het is echt zeer smaakvol. Natuurlijk zit er ook een aspergesoepje tussen, en een variatie op de asperges met ei en ham.”

Wijnarrangement
Voor de liefhebber is er een bijpassend wijnarrangement. “Ook daarin bieden we natuurlijk de bekende aspergewijnen, maar ook wijnen die niet meteen geassocieerd zouden worden met asperges. We gaan de hele wereld over.”  

Het vijfgangenaspergemenu kost €45, het bijpassende wijnarrangement €20. Reserveren is noodzakelijk voor 19, 20 of 21 mei. Dat kan via mail breda@colonie.nl, via Facebook, via de website of telefonisch 076-5214082.