menu

Algemeen

Rinie Maas houdt lezing over Poolse bevrijders

BREDA - Met als titel ‘De Poolse soldaat is een Apache’ houdt de Bredase kroniekschrijver Rinie Maas op zondag 24 september om 14.00 uur in gemeenschapshuis Vianden aan de Viandenlaan een lezing over de unieke vechtersmentaliteit van de Poolse soldaat en de wijze waarop hij stad en land bevrijdde

Eerste van 1250 vierkante meter 'bijenbollen' geplant in Wilhelminapark

BREDA - Bijvriendelijke bloembollen. Die zijn donderdagochtend geplant in het Wilhelminapark. Wethouder Paul de Beer gaf daarvoor het startschot.

De bijvriendelijke meerjarige bloembollen zijn geplant in de vorm van een vliegende bij, het logo van het Bredaas Bijenhouders Collectief.

Breda en provincie steken 6 miljoen in nieuw logistiek kenniscentrum bij NHTV

BREDA - Provincie Noord-Brabant en gemeente Breda willen samen 6 miljoen euro investeren in een nieuw op te richten netwerk van bedrijven en onderwijsinstellingen, de Logistics Community Brabant (LCB). Uitvalsbasis van het netwerk wordt een kenniscentrum op de NHTV-campus in Breda.

Knokpartij: Drie leerlingen niet meer welkom op Scala

BREDA – Scala heeft drie leerlingen van school gestuurd naar aanleiding van de vechtpartij waarbij anderhalve week geleden een jongen van dertien in elkaar werd getrapt. Vorige week werd door het Newmancollege een leerling van school gestuurd.

Werk aan Tilburgse stations en sporen hindert treinverkeer

BREDA/TILBURG - Treinreizigers tussen Breda en Tilburg ondervinden in de herfstvakantie tussen 14 en 22 oktober ernstige hinder van werkzaamheden aan het spoor Tilburg en Boxtel en Tilburg en Den Bosch.

Stijn: Reactie Zara Breda op passen vrouwenkleding discriminerend

BREDA - Bredanaar Stijn Koijen kocht vorige week vrijdag dameskleding bij de Zara in Breda. Een medewerkster van de Zara sprak hem aan op het passen en kopen van dameskleding. Stijn voelde zich gediscrimineerd en deed aangifte.

Lutherse kerk eenmalig omgebouwd tot dertig plus club

BREDA - De Lutherse kerk wordt 6 oktober voor de eerste keer omgetoverd tot een uitgaansclub. Op die dag is de kerk ‘Club Luther’, speciaal voor dertigplussers. Club Luther is een voorproefje op de tweede editie van Clubbing.

'Ik ga het dak ontstoppen met een plopper, mag dat?'

BREDA - De hevige regenval van donderdagmiddag en -avond heeft op verschillende plaatsen in Breda voor overlast gezorgd. In de meeste delen van de stad zijn straten onder gelopen omdat de riolering de hevige regenval in korte tijd niet kon verwerken.

Pagina's