menu

Algemeen

Dit zijn de gevaarlijkste verkeerslocaties in Breda

BREDA - De A16 is de weg waarop rond Breda de meeste ongelukken hebben plaatsgevonden in de periode 2014 tot en met 2016. 93 keer was het daar raak. De Teteringsedijk volgt met twee locaties waar in totaal 31 ongevallen waren, met 5 slachtoffers.

Ginneken krijgt met ‘Le Grand Départ’ nieuwe start carnaval

BREDA - Le Grand Départ is de nieuw vormgegeven start van carnaval in het Ginneken dit jaar. Het nieuwe evenement begint vrijdagavond 9 februari met een gratis carnavalsmenu op de Ginnekenmarkt, een ploegenpresentatie en een proloog.

Trimbos waarschuwt: levensgevaarlijke drugs in omloop in Brabant

BREDA - Het Trimbos Instituut waarschuwt voor levensgevaarlijke drugs die op dit moment in omloop zijn. De afgelopen week zijn er bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) drugspoeders ingeleverd, waarin het zeer gevaarlijke atropine is aangetroffen.

Nieuwe gerechtsgebouw dag en nacht verlicht: waarom?

BREDA - Een baken van licht komt ’s nachts uit het nieuwe gerechtsgebouw in Breda. Niet onopvallend, omdat het pand voor het grootste deel bestaat uit glas. Maar ook in het kader van duurzaamheid roept het vragen op.

PvdA wil pop-up politiebureau na schietpartijen

BREDA - Een bewogen week getekend met veel geweldsmisdrijven was het voor Breda. Reden voor PvdA Breda om te pleiten voor een pop-up-politiebureau, opdat meldingen van misstanden sneller gedaan kunnen worden en er slagvaardig opgetreden kan worden.

Liefdesdrama in Markdal

BREDA - Een liefdesdrama ontvouwt zich voor de ogen van boswachter Anneke Oomes. Het ooievaar vrouwtje nam pas geleden nog afscheid van haar overleden mannetje. Een ander koppel ziet daardoor kans en claimt met succes een onverdedigd nest.

Pagina's