menu

Algemeen

Carnavalsoptochten Breda 2017 op een rijtje

BREDA - Het is zover: het grote Carnavalsfeest barst weer los! Hossen op de Markt, verkleed als een konijn en tegelijkertijd genieten van de carnavalswagens die voorbij komen. BredaVandaag zet alle optochten in de gemeente Breda voor jou op een rijtje.

‘Tijd voor een anders gekleurde Piet in Breda’

BREDA - De oproep van de wethouder om tot een nieuw Sinterklaascomité te komen maakt heel wat los. Meer dan dertig belangstellenden reageerden. Toch is er ook kritiek. Volgens de wethouder is de kleur van Zwarte Piet geen onderwerp van gesprek. Een gemiste kans, vindt een aantal Bredanaars.

Boom Columbusstraat blokkeert straat

BREDA - De stevige storm heeft donderdagavond een enorme boom doen omvallen in de Columbusstraat. De boom ligt dwars over de weg en heeft een flink deel van het trottoir meegenomen in zijn val.

Storm vernielt dak kerk Prinsenbeek; carnavalsdienst moet uitwijken

PRINSENBEEK - De storm die over de regio raast laat op verschillende plaatsen zijn sporen na. Aan het begin van de avond raakte het dak van de kerk in Prinsenbeek beschadigd. De dakbedekking van het gebouw aan de Markt laat los door de harde wind.

Breda koopt pand naast station met oog op fietstoekomst

BREDA - De gemeente Breda koopt het pand van de NS aan het Stationsplein 56. In het gebouw was tot 1 januari de projectorganisatie van de OV-terminal gevestigd. Breda koopt het pand om er in de toekomst mogelijk extra fietsenstallingen te maken.

Storm raast over Breda; bomen knakken (update)

BREDA - Op verschillende plaatsen in Breda zorgt de storm voor overlast en schade. Meerdere bomen blijken niet belast tegen de harde, nog steeds toenemende wind. In de Lovensdijkstraat ging een boom van zo'n twintig meter tegen de vlakte. De boom blokkeert de weg.

Water in Singels rap gestegen (foto's)

CENTRUM - De hevige regenval van de afgelopen avond en nacht zorgt voor snel stijgend water in de Bredase singels en Haven.

NS schrapt treinen vanwege komende storm; drukke avondspits verwacht

BREDA - De zware storm die in de loop van de middag naar verwachting over het land trekt heeft in elk geval zeker gevolgen voor treinreizigers. NS en ProRail passen preventief de dienstregeling aan. Deze donderdag rijden er daarom in het hele land minder treinen.

Noordelijke rondweg met drie hotspots in file topvijf Breda

BREDA - De noordelijke rondweg is met drie kruisingen prominent aanwezig in de file topvijf van TomTom. Het gaat om de kruispunten bij de Belcrumweg, Kapittelweg en de kruising Tilburgseweg/Heerbaan. Op plaats één en twee staat de A58 tussen A16 en A27.

Bloemenkrans, kaarsje en veel vragen na ongeval Markendaalseweg

BREDA - Het dodelijk verkeersongeval van dinsdagochtend leidt tot veel vragen. Is de kruising Markendaalseweg-Fellenoordstraat wel veilig, vragen velen zich af. “Als ik weet dat ik daar langs moet fietsen, rij ik vaak om via de andere kant van de stad.”

Pagina's