menu

Nieuws

Europese subsidie moet skatehal in 2013 mogelijk maken

foto Serge Mouthaan
Serge Mouthaan

BELCRUM – Een Europese subsidie moet het mogelijk maken de fabriekshal op het voormalig Mammoetterrein om te bouwen tot een skatehal. De gemeente wil aanvraag bij de Europese Unie op korte termijn indienen.

Eind vorig jaar kondigde de gemeente aan dat de hal aan de Veilingkade een serieuze optie is. Tot deze week is het stil gebleven rond het onderwerp. Een woordvoerster stelt nu dat een subsidie noodzakelijk is om tot realisatie te komen.

Het is al jaren een droom van skateminnend Breda een indoor skatehal van de grond te krijgen. Inmiddels hebben de initiatiefnemers de Stichting Skatepark Breda opgericht. “Als de subsidie wordt gehonoreerd, zou de hal in 2013 open kunnen. De exploitatie wordt dan toegewezen aan de stichting”, stelt de zegsvrouw van de gemeente.

De skatehal stond eerst gepland in het pand van de voormalige Backer en Ruebfabriek aan de Speelhuislaan. Inmiddels is bekend dat de eigenaar van het pand een alternatieve bestemming heeft gevonden. Op de locatie zou een containerterminal worden gerealiseerd.