menu

Nieuws

Vriendinnen helpen bij redding ree in centrum Breda

De vriendinnen Djuwel, Eva en Lisa assisteerden bij de redding van een ree. foto Marieke Visser
Wijnand Nijs

BREDA - Djuwel van Leeuwen, Eva Jacobs en Lisa Visser hebben woensdagmiddag de medewerkers van de dierenambulance geholpen bij het vangen van een ontsnapte ree. Het dier werd door de drie meiden gezien toen het de Haagweg overstak ter hoogte van de Weerijssingel.

“We stonden voor het verkeerslicht te wachten toen het dier ineens voor onze neus de weg overstak”, vertelt moeder Marieke Visser. De meiden aarzelden geen moment en kwamen in actie. “Ze zijn het dier gevolgd tot aan de Dr Struyckenstraat, daar kon het door de dierenambulance gevangen worden met een deken.” Voordat de ree daar was, nam het met enige regelmaat een duik in de singel. “Dan liep ze weer een stuk, waarna ze weer in het water sprong.” Uiteindelijk brachten medewerkers van de dierenambulance redding.

De ree werd afgelopen week ook al aangetroffen op het terrein van BN deStem en Scania aan het Spinveld. Toen werd besloten het dier niet te vangen omdat dit teveel stress zou opleveren. De wandeltocht door de binnenstad bleek te risicovol, vandaar dat nu wel over werd gegaan tot vangen van het dier.

Tags
ree