menu

Nieuws

Buddy to Buddy moet Bredanaars aan vluchtelingen koppelen

Buddy to Buddy loopt al in Zutphen.
Bredavandaag logo
redactie

BREDA - Twee studenten van Avans Hogeschool willen elke vluchteling die in Breda komt wonen koppelen aan een Bredanaar. Daarvoor hebben ze de stichting Buddy to Buddy opgericht.

De doelstelling van stichting Buddy to Buddy is om vluchtelingen uit hun isolement te halen en de betrokkenheid van inwoners in Breda bij de huisvesting van vluchtelingen te vergroten. “Eén persoon kan de link zijn naar onze samenleving en is daarmee heel waardevol in de zoektocht naar een nieuw bestaan. Voor beide kanten is contact een verrijking”, lichten Anne van Engelen en Hannah Wiersinga hun plannen toe in een persverklaring.

“Afgelopen jaar hebben we veel vluchtelingen leren kennen tijdens de activiteiten die we hebben georganiseerd. We kwamen erachter dat er naast bestaande professionele en vrijwillige hulp ontzettend veel behoefte is aan gelijkwaardig contact”.

De twee studenten hebben zich aangesloten bij een het Buddy-to- buddyproject zoals dat in Zutphen al bestaat. “In Zutphen zijn prachtige resultaten ontstaan uit de matches die zijn gemaakt tot nu toe. Door elkaar te ontmoeten en op te zoeken, ontdek je het verhaal van de ander en worden werelden en blikvelden vergroot. En dat gaat beide kanten op”, aldus de twee.

De studentes zijn van mening dat iedereen behoefte heeft aan vriendschap en mensen om zich heen. Hannah: “Alleen is dit niet makkelijk als je in een totaal vreemde omgeving terecht komt.”

Nieuwe buddy’s worden een aantal maanden gekoppeld aan een vluchteling. www.facebook.com/buddytobuddybreda.