menu

Nieuws

Wankele balkons Agaatstraat en omgeving gestut

foto
WonenBrebrug
De balkons zijn gestut.
Wijnand Nijs

BREDA - Wonenbreburg heeft afgelopen week de tijdelijke stutten aangebracht bij de mogelijke wankele balkons van flatwoningen aan de Agaatstraat en omgeving. Sinds woensdag en in sommige gevallen donderdag kunnen bewoners weer hun balkon gebruiken.

"We hebben de balkons in fases gestut. Per blok kregen bewoners een brief wanneer Ze weer het balkon  kunnen gebruiken", aldus WonenBreburg. Bijna twee weken geleden zette de woningcorporatie de balkons af vanwege mogelijk gevaar.

Het gaat om 320 balkons van 160 woningen in de omgeving van de Agaatstraat die zijn onveilig werden verklaard. Onder de balkons werden hekken geplaatst die passanten moeten beschermen tegen mogelijk vallende stukken. De corporatie liep tegen het mogelijke euvel aan tijdens een controle voor regulaier onderhoud. 

Daarvoor werd onderzoek gedaan. "Aanleiding hiervoor was het gepland onderhoud aan de balkonplaten. Uit het rapport blijkt dat we de veiligheid op de balkons op dit moment niet met 100 procent  zekerheid kunnen garanderen. WonenBreburg neemt geen enkel risico en heeft alle bewoners verzocht de balkons niet meer op te gaan", aldus de woningcorporatie twee weken geleden.

14 maart kondigde WonenBreburg eveneens balkons aan de Edisonstraat en de Marconistraat te onderzoeken op mogelijke gebreken. Dat onderzoek moet maandag of dinsdag afgerond zijn. Daarna neemt WonenBreburg eventueel maatregelen.