menu

Nieuws

Bakken in de Beemden

foto
Yvonne Keulaars
Bij de Asterdplas wordt verkoeling gezocht tijdens deze tropische dagen.
Bredavandaag logo
Yvonne Keulaars

BREDA - De temperaturen liggen de komende dagen boven de 30 graden. Veel mensen zoeken verkoeling, zo ook op de Asterdplas in de Haagse Beemden.

Code geel en een hitteplan: voor een aantal mensen een reden om een bezoekje te brengen aan de Asterdplas. Op deze maandagmiddag is het nog rustig. Het strand spiegelt in de zon en een enkele zwemmer doet wat op dit moment het meest aanlokkelijke is: een duik nemen in het verkoelende water. Dat kan dit jaar weer veilig.

In 2016 gold nog een negatief zwemadvies voor de plas. Dit jaar is de waterkwaliteit verbeterd en zijn de ganzen die zorgden voor vieze stranden en smerig water verjaagd. Daarop kon op 1 mei het zwemseizoen veilig van start gaan. Om te voorkomen dat uitwerpselen van dieren het water vervuilen en een bezoek aan het strand een onaangenaam geurtje bezorgen geldt van 1 april tot 1 oktober tevens een verbod op het uitlaten van honden.

De Asterdplas is een van de drie natuurwaters binnen de gemeente waar gezwommen kan worden. De andere twee zijn de Galderse Meren en De Kuil in Prinsenbeek.