menu

Nieuws

Toch geen nieuwe tegeltjes in tunnel Westerparklaan

foto
Wijnand Nijs
De tunnel en de tegels.
Wijnand Nijs

BREDA - De beschadigde wanden van de tunnel onder het spoor in de Westerparklaan worden voorlopig niet vernieuwd. Het gesprek tussen de gemeente en BAM over een bijdrage aan een opknapbeurt heeft niets overgeleverd.

BAM was destijds verantwoordelijk voor de bouw, maar kan niet aansprakelijk gehouden worden, laat een woordvoerder van de gemeente weten. “Er is geen formele relatie tussen de aannemer en de gemeente, omdat de opdracht voor de tunnel destijds aan BAM verstrekt is door een projectbureau (HSL) dat nu niet meer bestaat.”

Omdat de gemeente geen opdrachtgever is geweest van het werk, erkent BAM tegenover de gemeente geen aansprakelijkheid voor het geleverde werk. “En zou een eventueel herstel dus voor kosten van de gemeente komen”, aldus de woordvoerder. “Die kosten, naar schatting zo’n anderhalve ton, besteedt de gemeente voorlopig liever aan andere urgentere, constructieve werkzaamheden in de stad, in plaats van aan het cosmetisch mooier maken van deze tunnel.”

In mei van dit jaar liet de gemeente nog weten dat er op ‘redelijke’ termijn een oplossing voor de tunnel zou komen. Dat blijkt nu dus van de baan. De tegeltjes vroren er inmiddels zo’n tien jaar geleden af nadat er water achter was gekomen.