menu

Nieuws

Bavelse wint ‘Beste Nederlandse Thriller’ bij Thrillzone Award 2017

Bredavandaag logo
Michael Janiec

Nathalie Pagie uit Bavel is de winnaar van de ‘Beste Nederlandse Thriller’. 1.500 lezers stemden online en kozen haar boek ‘Casa Familia’ als favoriete thriller namens de Thrillzone Award 2017. Pagie liet daarmee drie andere genomineerden achter zich.

“Fantastisch”, antwoordt ze enthousiast op de vraag hoe het voelt. Pagie noemt de overwinning extra bijzonder, omdat het haar eerste prijs en nominatie is. “Het was best wel spannend. Drie weken geleden werd duidelijk dat ik op de longlist stond. Zodoende kwam ik een week later op de shortlist.” Toen zat ze bij de laatste vier: “Zou het wel of niet lukken? Het zou kunnen!” Uiteindelijk kwam het verlossende woord op woensdagmiddag.

Haar thriller, Casa Familia, vertelt het verhaal van twee journalisten die op een aantal lugubere vondsten stuiten. Vanaf daar begint een achtbaanrit die het duo naar allerlei locaties leidt om de identiteit van de moordenaar te achterhalen. Haar derde boek in de reeks, Rio Grande, breidt verder op dit universum en speelt zich af in Mexico. Het nieuwe deel zal in april 2018 verschijnen

Wijk
Bavel