menu

Nieuws

Wings for Life Run in een ander jasje dit jaar

foto
Yvonne Keulaars
Wings for Life World Run 2017
Bredavandaag logo
Mura Kuijpers

BREDA - De Wings for Life World Run wordt tijdens de aankomende editie op 6 mei 2018 op een andere manier ingevuld. “Er wordt geen groot evenement meer georganiseerd, maar er is nu een ‘app run’  waarmee iedereen in Nederland op hetzelfde moment mee kan doen”, vertelt Rein de Groot van organisator Sportvibes.

“Op drie locaties in Nederland zijn er nog wel georganiseerde app runs voor in totaal 1000 man”, vertelt De Groot. Breda is een van die locaties. Hier start het hardloopevenement voor 500 lopers niet meer in de binnenstad, maar bij atletiekvereniging Sprint.

Anders dan de andere jaren is er nu een rondje van vijf kilometer, dat de lopers door de natuur van het Mastbos voert. De eerdere Bredase edities voerden de lopers na de start het buitengebied in. Afhankelijk van het moment waarop je werd ingehaald door de finishauto kwam je al dan niet lopend terug in Breda.

Het concept blijft verder hetzelfde. “Het idee is wel dat je afstand afhankelijk is van je snelheid. Het tijdsverloop is hetzelfde als vorig jaar en je loopt ook nu tegen mensen in andere landen”, aldus De Groot. Het enige verschil is dat er dit jaar geen fysieke auto achter de lopers aan rijdt, maar een app aangeeft dat je gefinisht bent.

De Wings for Life World Run vindt sinds 2015 in Nederland in Breda plaats, na een eerste editie in Assen. Vorig jaar deden er ruim 4600 mensen aan mee en rende de hardloper die het het langst volhield maar liefst 72 kilometer. Over de hele wereld namen ruim 155.000 mensen deel die in totaal 6,8 miljoen ophaalden voor onderzoek naar dwarslaesie.

Door de Wings for Life World Run app te gebruiken zijn mensen niet meer gebonden aan een bepaalde locatie. “We willen zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd laten lopen”, vertelt De Groot.