Afbeelding
Archieffoto BredaVandaag

En ik heb nog zó gezegd: Wél een bommetje!

Door: Guus Arnouts Algemeen

BREDA - Aanstaande zondag is het dan zover: Wolfslaar opent het wedstrijdbad nu dan echt. Na enkele maanden vertraging is het bad klaar om weer in gebruik te worden genomen. En wat is daar een betere manier voor dan een heus Bredaas Kampioenschap Bommetjes Springen?

Volgens manager Tim Verbraak zijn er niet veel betere manieren. "Het belooft een leuke dag te worden waar onze bezoekers centraal komen te staan. Na zo'n lange tijd mogen we eindelijk weer open." 

Drie categorieën
In totaal zijn er zondag drie categorieën waarin er gesprongen gaat worden, legt Verbraak uit. "Kleintjes in de leeftijd van 5 tot 8 jaar, 8 tot 11 en 11 en iets ouder. Volwassenen kunnen meedoen, maar dan moeten we natuurlijk wel een extra klasse toevoegen." Het kampioenschap wordt begeleid door de inmiddels bekende Zwembroers die deels zorgen voor toezicht en activiteiten het hele jaar door. 


Voor hen die even vergeten hoe je een bommetje maakt of voor degene die nog even moet oefenen. 

Wie heeft de hoogste?
Het doel bij het bommetjes springen is natuurlijk om een zo hoog mogelijke waterspetter in de lucht te lanceren. "Daarop worden de deelnemers dan ook beoordeeld. Voor de winnaars is er een mooie beker, maar het gaat natuurlijk om de eer, de waardering en het respect voor elkaar", aldus Verbraak. Aan het kampioenschap zit geen inschrijving verbonden, het is vooral een ludieke actie bedoeld voor iedereen. Daarnaast zijn er de hele dag door andere activiteiten in of rondom het zwembad. Verbraak: "Nu nog hopen op goed weer natuurlijk."