Eerder gingen de cadetten al op de koffie (of thee) bij eenzame ouderen.
Eerder gingen de cadetten al op de koffie (of thee) bij eenzame ouderen. Foto: Koninklijke Militaire Academie Breda

Eenzame ouderen krijgen kijkje achter de schermen KMA

Door: Guus Arnouts Algemeen


BREDA - Waar de vorige keer de cadetten op de koffie gingen met ouderen in een sociaal isolement, worden de senioren op 27 juni uitgenodigd voor een kijkje achter de muren van het Kasteel van Breda.

Volgens kapitein Gilbert Stout is de dag bedoeld om vereenzaamde ouderen ook uit hun dagelijkse sleur te halen. “De vorige keer gingen wij bij hen langs, nu nemen de cadetten ze mee naar het Kasteel van Breda. Daar krijgen ze rondleiding en zijn er demonstraties te zien. Ook is er een vaartochtje door de grachten en singels gepland.”

Charmeoffensief
Niet alleen de marechaussee is bezig met dit soort charmeoffensieven vertelt Stout. “Ook cadetten van de Lucht -en Landmacht zijn eerder de stad ingegaan om bijvoorbeeld te helpen in een dierenasiel.” Voor de cadetten zijn de wederzijdse bezoeken een onderdeel en project van hun opleiding.

Verbinden
Stout: “Veel ouderen wonen heel hun leven al in de stad, het biedt dan ook een mooie gelegenheid voor hen om eens te zien wat er zich achter de muren van het kasteel afspeelt.” Het draagt volgens hem ook bij aan de verbinding tussen jong en oud. “Hopelijk hebben ze een onvergetelijk dag.”