Ontruiming Station Breda bommelding
Ontruiming Station Breda bommelding Foto: Fleur Ewalds

Valse bommeldingen Breda: Politie heeft 25 tips binnen

Door: Guus Arnouts Algemeen

BREDA - De politie heeft tot nu al 25 tips ontvangen omtrent de drie valse bommeldingen die onlangs gedaan zijn. Naar aanleiding van Bureau Brabant druppelden de tips binnen, laat een woordvoerder weten. 

"En daar zitten enkele zeer bruikbare tips tussen waarmee de recherche aan de slag kan", laat een woordvoerder van de politie weten. "We hopen natuurlijk dat het meisje zichzelf meldt bij de politie. Daar heeft ze nog de tijd voor." Gisterenmiddag lag het aantal meldingen volgens hem op tien, daar zijn er vandaag nog vijftien bijgekomen. "Mijn collega's vermoeden dat dit aantal nog op gaat lopen", aldus de woordvoerder. Het meisje dreigde niet alleen met een bommelding bij het station, ze maakte ook melding van een mogelijke bomaanslag in de wijk Belcrum.

Wat voorafging
De eerste melding deed de vrouw rond tien voor half 7 op dinsdag 15 mei. Ze belt 112 en zegt dat enkele mannen een pistool aan haar getoond hadden en dat ze bij haar een zware tas om hadden gedaan. Ze was bang dat er een bom in zat omdat er een raar geluid uit de tas kwam. Daarom had ze zich in het het toilet op het station van Breda opgesloten. De hulpdiensten gingen naar het station. Er werd geen bom aangetroffen. Het station was enkele uren volledig afgesloten en het treinverkeer werd stilgelegd.

Rond acht uur diezelfde avond belde de vrouw weer 112. Haar stem werd herkend. Volgens haar zou er nu sprake zijn van een bom in de Polderstraat in de Bredase wijk Belcrum. Ook dit was een valse melding. 

Dancetour
Op 20 mei, een paar dagen later, belde de vrouw rond vijf voor half acht voor de derde keer met 112. Ze zei dat haar broer een aanslag zou plegen op Dancetour op het Chasséveld in Breda. Ook deze melding bleek vals.