Barons speelt in De Doelen.
Barons speelt in De Doelen. Foto: Guido van der Kroef

Nieuwe sporthal Princenhage laat nog even op zich wachten

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - In de toekomst komt er mogelijk een nieuwe sporthal in Princenhage. Sporthal De Doelen is namelijk aan vervanging toe. Plannen zijn er genoeg, nu eerst de uitslag van een 'quickscan' afwachten. 

"We hebben toezegging van de gemeente gekregen dat er een quickscan gaat komen", laat een van de initiatiefnemers Twan Janssen, voorzitter BC Princenhage weten. "Die scan gaat vertellen of er nut en noodzaak is bij de vervanging van De Doelen." 

Wat er precies gedaan moet worden aan De Doelen is nog niet zeker. "We hebben natuurlijk wel wat wensen, maar we zijn geen instelling die naar de bank kan gaan", vertelt Janssen. "We zijn afhankelijk van de mogelijkheden van de gemeente en hun ambitie."

De sporthal staat midden in een woonwijk. "Omwonenden hebben er overlast van, dus een andere locatie zoeken zou een optie kunnen zijn", zegt hij. "Daarbij komt kijken dat als de gemeente bij vervanging moet investeren in het energieneutraal maken van De Doelen, dat dat veel geld kost. Daarom denken wij dat het misschien beter is om een geheel nieuw gebouw neer te zetten."