Afbeelding
Foto: Wijnand Nijs
FOTOALBUM

Braziliaanse fans in Dok'19: 'We winnen met 2-0, want God is Braziliaans'

Door: Guus Arnouts Algemeen

BREDA - Zo'n 25 Brazilianen volgen de voetbalwedstrijd Brazilië tegen Costa Rica in het Bredase café Dok'19 aan de haven. Bij iedere aanval golft het enthousiasme door het café. 

Het gaat om een spontane actie, vertelt de Braziliaanse Grace. "Bij het vorige WK zaten we bij Denovo, maar dat bestaat niet meer. Ik zou eigenlijk in Brazilië zijn geweest, maar dat ging niet door." Al gauw werd een app-groep gemaakt van landgenoten in Breda. "Grace, organiseer je wat." En dat deed ze. "Ik ben zaterdagavond hier binnengestapt met de vraag of we langs konden komen. Dat was geen probleem en daar zijn we blij mee."

Feestje
En weg is ze. Even. Want Brazilië is in de aanval. Geschreeuw overstemd de commentator. Die van de NOS, dat dan weer wel. "We hebben Braziliaanse hapjes en er is Samba in de rust", probeert ze voorbijgangers bij het feestje te betrekken. Over de uitslag is Grace niet helemaal zeker. "Costa Rica is goed, maar wij winnen met 2-0. Want God is een Braziliaan, zo zeggen we dat." 

Danseres
Tijdens de rust, het is 0-0, gaat het Braziliaanse gezelschap los. Een Sambadanseres neemt de boel op sleeptouw. Enthousiast draaiend en swingend neemt ze ook Dok'19-eigenaar Roger Omers mee in een dansje. Die schrikt daar niet voor terug. Het is feest. Maar na de komende 45 minuten moet het echt losbarsten.

Uiteindelijk kwam het goed. In de extra tijd scoorde Brazilië twee keer: Coutinho en Neymar maakten de wens van Grace goed.

De Braziliaanse Grace trommelde haar landgenoten op voor een feestje bij Dok19 tijdens de tweede WK-wedstrijd.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding