Braderie Ginneken 2017
Braderie Ginneken 2017 Foto: Stadsfotograaf Breda

Vol programma vijftigste Braderie Ginneken

Door: Wijnand Nijs Algemeen

GINNEKEN - Optredens van dichters, bandjes, kunstenaars en een hardloopwedstrijd met lichtjes. De jubileumeditie van de Braderie Ginneken staat bol van de activiteiten.

Zo vindt voor de achtste keer de Kunstroute plaats tijdens Braderie Ginneken. Tijdens het slotweekend kunnen bezoekers op bezoek bij kunstenaars die in Ginneken wonen of werken. Tussen 12.00 uur tot 17.00 uur tonen de kunstenaars hun werk en vertellen er over.

Ook een vast onderdeel tijdens de Braderie op zondag: Plein-Air aan de Mark. Met dit jaar onder meer twaalf dichters, 38 schilders/beeldhouwers, en portrettekenaars en de Plein-Air schildersgroep 't Palet uit Kalmthout. Daarnaast komen er twee Land-Art kunstenaars met onder andere een landschap performance en intui¨tief zingen. De deelnemers zijn het Markdal nog steeds goed gevuld met schilders, dichters en beeldhouwers.

Optredens zijn er ook genoeg. De Braderie wordt woensdagavond traditioneel geopend. Dat gebeurt met een optreden van Samantha Steenwijk. Verder die avond onder meer Tommy Lips en El Bolista. Op woensdag komen Never Mind The Neighbours en P.Y.T. naar het Ginneken. Ook de rest van de braderie zijn er optredens.

Onderdeel van de braderie is op donderdag de LED-run LEDS GO! In de avond lopen deelnemers met lampjes langs feestelijk verlichte gebouwen en bomen. De warming up start die donderdag om 20.50 uur, om 21.00 uur start de eerste groep, een minuut en drie minuten later de volgende groepen.

De braderie Ginneken duurt van woensdag 19.00 uur tot en met zondag 17.00 uur.