Afbeelding
Foto: Wijnand Nijs

Menno van Coehoornstraat krijgt toch opknapbeurt

Door: Mura Kuijpers Algemeen

BREDA - De zorgen van de bewoners van de Menno van Coehoornstraat kunnen naar alle waarschijnlijkheid binnen twee jaar weggenomen worden. De gemeente hoopt namelijk in 2020 de herinrichting van de straat uit te voeren. Ook de Stationsweg krijgt een opknapbeurt.

Dat laat de gemeente Breda weten in een persbericht. Samen met de plannen voor de bouw van het nieuwe station werd destijds ook een plan opgezet voor de herinrichting van de buitenruimte rondom het station. De Menno van Coehoornstraat werd hierin opgenomen, maar van de Rijksoverheid kreeg de gemeente geen subsidie voor deze en een aantal andere straten. Bewoners van de straat klopten met hun zorgen bij de gemeente aan.

Conclusie is dat het geld uit het laatje van de gemeente zelf moet komen. “Hoewel er op dit moment nog niet voldoende financiële middelen zijn, start de gemeente wel met het ontwerpproces.” In 2019 hoopt zij de financiën vrij te kunnen maken voor de herinrichting.

Voor de Stationsweg is al wel een voorlopig ontwerp gemaakt. “Het behoud van de bestaande bomen was daarbij uitgangspunt”, aldus de gemeente. “De rijbaan wordt smaller  en er komen langsparkeervakken aan de kant van de bebouwing.”

Daarnaast wordt de Stationsweg van de Meerten Verhoffstraat naar de Menno van Coehoornstraat éénrichtingsverkeer. “Het deel tussen de Menno van Coehoornstraat en de Terheijdenstraat blijft twee richtingen.” De bedoeling is dat dit project in het tweede en derde kwartaal van 2019 wordt uitgevoerd, laat de gemeente weten.

Voor belangstellenden houdt de gemeente Breda dinsdag 21 augustus een inloopavond over het ontwerp van de Stationsweg en de uitgangspunten voor de Menno van Coehoornstraat. De inloopavond vindt plaats van 19.00 uur tot 20.30 uur in het Informatiecentrum van Via Breda aan de Belcrumweg 19 (Electron).