Afbeelding
Foto: Stichting Vrienden van Siem / Facebook

Opbrengst eerste Zeeuwse oestervangst voor nieuwe ontvangstruimte Amphia

Door: Guus Arnouts Algemeen

BREDA/YERSEKE - Het Nederlandse oesterseizoen is donderdag geopend in Yerseke. Zoals de traditie betaamt, wordt de nieuwe vangst ieder jaar geveild waarna de opbrengst naar het goede doel gaat. Dit jaar is dat Stichting 'Vrienden van Siem', en die stichting doneerde de 11.200 euro weer aan het nieuwe Amphia ziekenhuis in Breda. 

De opbrengst wordt gebruikt om de ontvangstruimte van de afdeling oncologie, waar onderzoek en behandeling van kanker plaatsvindt, aan te kleden. Het ziekenhuis is erg blij met de schenking, laat een woordvoerster weten. "Het geld kunnen we goed gebruiken om de ontvangstruimtes warmer en aangenamer maken. We kunnen er veel mee doen."  

Warmer
Het ziekenhuis krijgt namelijk een bepaald bedrag vanuit de ziektekostenverzekeraar voor de inrichting. "Logischerwijs zijn dit de basics: een paar goede stoelen en banken of een witte muur bijvoorbeeld. Voor de verdere inrichting van de ontvangstruimtes is het ziekenhuis zelf verantwoordelijk. Onder andere door giften zoals dit mooie bedrag en sponsoring kunnen we het ziekenhuis verder aankleden." 

Het nieuwe Amphia wordt in 2019 in gebruik genomen.