De brandweer moest in actie komen bij Il Padrino.
De brandweer moest in actie komen bij Il Padrino. Foto: Tom van der Put/SQ Vsion

Ristorante Il Padrino op de Grote Markt blijft nog even dicht

Door: Robbert Temmen Algemeen

BREDA – Een dag na de uitgebroken brand bij restaurant Il Padrino op de Grote Markt in Breda wordt de schade opgemaakt: Il Padrino blijft zeker nog tot en met donderdag dicht.

Een van de aanwezige aannemers laat weten dat de schade meevalt en ze zijn momenteel al bezig met de herstelwerkzaamheden. "De oorzaak van de brand is vermoedelijk een kortsluiting geweest", vertelt Mats Landa, eigenaar van Il Padrino. "De meterkast in het restaurant is van plaats gewisseld, maar bij het testen leek er niks aan de hand." De brandweer heeft momenteel weer groen licht gegeven.

Gisteren woedde net na vijf uur een brand in het plafon van het restaurant. De brandweer had de brand snel onder controle. Op het moment van de brand waren er geen personen binnen.

"Voordat het restaurant opnieuw opengaat wil ik eerst alles op vol vermogen laten draaien en desnoods de hele dag blijven kijken of alles goed gaat. Ik wil mijn personeel en klanten veiligheid bieden."

De reserveringen voor donderdag zijn afgebeld en voor vrijdag is het nog onduidelijk. "We bekijken het van dag tot dag en gaan hopelijk zo snel mogelijk weer open", aldus Landa.