Ijs- en glijpret in Prinsenbeek.
Ijs- en glijpret in Prinsenbeek. Foto: Robbert Temmen

Schaatsen en roetsjen bij WinterWonderBeek

Door: Robbert Temmen Algemeen

PRINSENBEEK - De Stichting WinterWonderBeek bestaat dit jaar tien jaar. Dat betekent dat het winterse feestje in Prinsenbeek nog groter is dan normaal. Naast de schaatsbaan is er speciaal voor dit jubileum ook een roetsjbaan op de Markt.

Donderdag was de opening van het drie weken durende WinterWonderBeek. Vanaf 16.00 uur konden kinderen van de kinderdagverblijven uit de buurt het ijs al 'inschaatsen'. Terwijl de kinderen aan het schaatsen zijn, vertelt Mark Verheijen, secretaris van WinterWonderBeek, dat de voorbereidingen van WinterWonderBeek al in augustus van start zijn gegaan.

Ontmoetingsplek
"Wij streven naar een plek van ontmoeting voor alle Bekenaren. Voor iedereen wordt elk jaar wel iets leuks georganiseerd. Zo hebben we dit jaar onder andere een ijsdisco, de Santa Run en verschillende themamiddagen. Ook hebben we ook dit jaar The Special Stars On Ice, dit is een speciale avond georganiseerd voor mensen met een (verstandelijke) beperking en nog veel meer activiteiten voor jong en oud."


Vorige week donderdag startten de vrijwilligers met de opbouw van de tent en de schaatsbaan. "Al met al zijn we dus een week bezig geweest met de opbouw." De stichting maakt op dit moment dankbaar gebruik van de hulp van ongeveer 150 tot 170 vrijwilligers. "Vanuit de gemeente krijgen we een kleine sponsoring. Maar ook door de vele handen die wij kunnen gebruiken is het ook dit jaar weer gelukt om alles op tijd voor elkaar te krijgen. Ons motto is daarom ook: Samen maken we WinterWonderBeek."

Dit jaar is de laatste keer dat de schaatsbaan op deze locatie staat, vertelt Verheijen. "Na de carnaval wordt de Markt vlak gemaakt en wij zullen een stukje opschuiven."

Tienduizend schaatsers
Net als vorig jaar is de verwachting dat er zo'n 10.000 schaatsers op de Prinsenbeekse naar de ijsbaan komen. "Vanaf volgende week begint het schoolschaatsen. Dan komen scholen, die zich hebben aangemeld, uit Prinsenbeek en omgeving hier massaal een paar uur schaatsen."

WinterWonderBeek staat nog tot 3 januari op de Markt in Prinsenbeek.  



 

Ijs- en glijpret in Prinsenbeek.
Ijs- en glijpret in Prinsenbeek.
Ijs- en glijpret in Prinsenbeek.