Afbeelding
Foto: Perry Roovers

Kids Klimaat Experience genomineerd voor Missing Chapter Awards

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Elfhonderd kinderen verzamelden zich donderdag in de Koepel voor de Kids Klimaat Experience. Nog voordat het evenement plaatsvond, werd het al geselecteerd voor een prijs; Een Missing Chapter Award. 

Missing Chapter Foundation maakt zich hard voor het betrekken van kinderen bij belangrijke besluiten voor de toekomst. De Missing Chapter Foundation is een initiatief van Prinses Laurentien. Het is opgericht in aanloop naar de klimaattop in Kopenhagen in 2009.

Tijdens de Kids Klimaat Experience waren er verschillende bekende sprekers aanwezig. Onder andere astronaut AndrĂ© Kuipers, boswachter Arjan Postma en meteoroloog en klimaatdeskundige Margot Ribberink kwamen aan het woord. Klaas van Kruistum was dagvoorzitter. De experience stond in het teken van klimaatverandering en een duurzame omgang met water. Er vonden praktische en leerzame workshops plaats, zoals: Maak een groen schoolplein, Experimenteer met waterproefjes, Doe mee in een Lagerhuisdebat en Maak je eigen klimaatvlog. 

Vanaf 23 mei kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen op www.missingchapter.org. De winnaars worden bekend gemaakt op 5 juni tijdens de Conferentie 2100 in het Museon in Den Haag.