Afbeelding
Foto: Marcel van Dorst/SQ Vision

Hechtenis doorrijder ongeval Hamdijk 90 dagen verlengd

Door: Peter Houtepen Algemeen

BREDA - De 27-jarige Bredanaar die ervan verdacht wordt een 79-jarige vrouw met rollator te hebben overreden en er daarna vandoor ging, blijft langer in voorlopige hechtenis. Dit heeft de strafraadkamer van de rechtbank bepaald.

De aanrijding vond plaats op zondagavond 28 april aan de Hamdijk. De 27-jarige verdachte meldde zich pas anderhalve week later, op 8 mei, samen met zijn advocaat op het politiebureau aan de Mijkenbroek in Breda. Eerder op de dag was in verband met het onderzoek al een auto in beslag genomen.

De man was bij de recherche, mede door tips, al in beeld gekomen als de verdachte van de doorrijding. Dat gebeurde mede omdat een paar dagen na het ongeval een getuige zich had gemeld. Op basis van zijn verklaring werd een compositietekening gemaakt, die ook in het tv-programma Opsporing Verzocht werd getoond. Daarna kreeg de politie een aantal tips waarin ook namen van mogelijke verdachten werden genoemd.

Na zijn aanhouding op 8 mei werd de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat hij in voorlopige hechtenis moest blijven. Binnen twee weken na die beslissing moet de strafraadkamer dan beslissen of de voorlopige hechtenis wordt verlengd. In dit geval heeft de strafraadkamer besloten om dat met 90 dagen te doen.

Op 23 augustus om 09.00 uur is de eerste zogeheten pro-formazitting gepland. Hierin kunnen de advocaat van de verdachte en de officier van justitie vragen om nader onderzoek over de zaak. De rechtbank beslist vervolgens of deze onderzoeken moeten plaatsvinden. Ook beslist de rechtbank dan of de verdachte langer in voorlopige hechtenis blijft. In tegenstelling tot een zitting van de raadkamer is een pro-formazitting openbaar.