Afbeelding
Foto: Google Maps

Nieuwe sporthallen Princenhage en Bavel stapje dichterbij

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Het is een project van lange adem: de nieuwbouw voor sportaccommodatie De Doelen in Princenhage en de grote opknapbeurt of nieuwbouw voor de Huif in Bavel. Maar dankzij de actieve werkgroep Sportaccommodatie Princenhage en het burgerinitiatief Samen voor Bavel worden er wel stappen gezet in de goede richting.

De Huif in Bavel is op. En als de Tussenpauz uit het dorp verdwijnt, en die kans is groot, dan mist het dorp een multifunctioneel centrum. En ook in Princenhage zitten de inwoners met hun sportaccommodatie in de maag. De huidige sportvoorziening 'De Doelen', stamt uit 1979, biedt verouderde faciliteiten en kampt met ruimtegebrek volgens de burger-initiatiefnemers. Zowel in Bavel als in Princenhage als in Bavel zetten burgers zich actief in om een oplossing te vinden. Dit tot groot genoegen van de gemeenteraad, die blij is met het initiatief en het college via twee breed ondersteunde moties opdraagt om de plannen van de twee burgerinitiatieven verder te onderzoeken. 

Voor de Doelen betekent dit onder andere dat de gemeenteraad het college oproept om een vergelijkend onderzoek te doen tussen nieuwbouw op de huidige locatie in Princenhage en nieuwbouw op een andere plek in de wijk. Voor de inwoners zelf heeft een andere locatie de voorkeur, omdat de parkeerdruk bij de huidige Doelen al te hoog zou zijn. 

Voor de Huif betekent de aangenomen motie dat er binnen een half jaar een integrale gebiedsvisie moet komen voor de invulling van de kern van Bavel. Want met onder andere ook de nieuwbouw van de basisscholen staan er nogal wat veranderingen op de planning voor het dorp. Ook wil de raad dat de Huif tijdelijk worden aangepast, zodat de locatie door verschillende verenigingen in ieder geval de komende vijf jaar gebruikt kan worden als multifunctioneel centrum.