Afbeelding
Foto: waterschap Brabantse Delta

Personeel Waterschap Brabantse Delta laat auto 1 dag thuis

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - Waterschap Brabantse Delta organiseert op dinsdag 25 juni een autoloze dag. De medewerkers laten op deze dag massaal hun auto thuis.

Waterschap Brabantse Delta vindt een duurzame leefomgeving belangrijk. Veel medewerkers zijn gewend om de auto te pakken en het is best lastig om dat te veranderen. Daarom laten waterschappers op de autoloze dinsdag samen de auto staan.

Dijkgraaf Kees Jan de Vet: "Als waterschap rijden we jaarlijks 4 miljoen kilometer aan woon-werkverkeer. Dat vind ik confronterend. We moeten duurzame oplossingen ook dicht bij onszelf zoeken. Daarom ga ik al regelmatig op de fiets naar het werk en doe ik vandaag sowieso ook mee. Deze autoloze dinsdag is een goede manier om te ervaren hoe het is om duurzaam te reizen en onze vaste gewoontes te doorbreken."

Woon-werkverkeer
Woon-werkverkeer is bij het waterschap goed voor 13% van de totale CO2-voetafdruk. Jaarlijks wordt namelijk 4 miljoen kilometer gereden aan woon-werkverkeer. Met deze autoloze dinsdag, de drukste vergaderdag van de week, wordt een begin gemaakt om het reisgedrag van de 600 medewerkers te verduurzamen. 

's Ochtends vroeg staat het directieteam van het waterschap klaar om het laatste stuk van station Breda naar het kantoor voor hun medewerkers te versoepelen. De directie rijdt met elektrische auto's heen en weer tussen station Breda en Bouvigne.