Rick van 't Westeinde uit Prinsenbeek
Rick van 't Westeinde uit Prinsenbeek Foto: Screenshot video radio538

Bekenaar Rick (19) in race voor gratis studentenkamer: 'Ik wil echt graag uit huis'

Door: Bregje Kop Algemeen

PRINSENBEEK - Rick van 't Westeinde uit Prinsenbeek is via radiostation 538 in de race voor een gratis studentenkamer. De Bekenaar schreef zich in voor een actie van radio 538 en belandde tot zijn eigen verbazing bij de laatste zes. "Ik hoop echt dat ik win, want ik wil graag uit huis!"

"Ik hoorde de actie op de radio", laat Rick weten. "Dat klonk erg interessant." De student uit Prinsenbeek woont nu nog bij zijn ouders, maar daar kan binnenkort dus verandering in komen. "Nadat ik mezelf had opgegeven, heb ik zo'n twee maanden niets gehoord", vertelt hij. "En toen werd ik ineens gebeld."

Om in aanmerking te komen voor de gratis studentenkamer moest de Bekenaar zich voor een casting melden in Hilversum. "Hier moest ik vertellen waarom juist ik zou moeten winnen", vertelt Rick. "Ik heb toen voor de grap gezegd dat ik het moest winnen, omdat ik het verst gereisd had voor de casting." En dat bleek een goede opmerking, want Rick is nog steeds in de race.

Momenteel zitten er nog zes studenten in de race. "26 juni moet ik naar Rotterdam om het daar op te nemen tegen één andere kandidaat", zegt de Bekenaar. "Daar krijgen we de opdracht om zoveel mogelijk bizarre items van een lijst te verzamelen." Meer dan dat weet de student nog niet. "We kunnen ons niet echt voorbereiden. Daardoor hebben we alle twee gelijke kansen." De student met de meeste punten is door naar de finale op donderdagavond 27 juni in de radioprogramma's van Barend en Daniel.

Mocht Rick de kamer winnen, dan wordt dat een kamer in Rotterdam. "Dat was de meest dichtstbijzijnde stad waar je je voor in kon schrijven", vertelt hij. "Ik hoop echt dat ik win, want ik wil graag uit huis!"

538-dj Daniel Lippens: "We geven die kamer natuurlijk niet zomaar weg, ik ben heel benieuwd hoe ver de studenten gaan in het verzamelen van de bizarre items! Wat ze moeten verzamelen houden we nog even geheim. Het blijft natuurlijk niet bij een afwasborstel en toiletrolhouder, er zitten behoorlijk wat gekke combinaties en verrassingen tussen."