Afbeelding
Foto: BredaVandaag

A58 tussen Galder en St. Annabosch van 4 op 5 juni afgesloten voor onderhoud

Door: Amber Kuijs Algemeen

BREDA - De A58 tussen knooppunt Galder en knooppunt St. Annabosch gaat in de nacht van donderdag op vrijdag tijdelijk dicht. Rijkswaterstaat voert dan geplande onderhoudswerkzaamheden richting Tilburg uit. 

Rijkswaterstaat gaat aankomende week geplande onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de A58 tussen knooppunt Galder en knooppunt St. Annabosch. Hierdoor is de snelweg richting Tilburg van donderdag 4 juni 22.00 uur tot vrijdag 5 juni 05.00 uur afgesloten voor verkeer. In verband met de afsluiting is de op- en afrit (14) bij Ulvenhout ook dicht. 

Er zijn ter plaatse gele borden geplaatst die informatie geven over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen. Automobilisten moeten rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 15 minuten. De werkzaamheden zijn weersgevoelig en gaan bij slecht weer niet door. 

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het Groot Variabel Onderhoudscontract 2020 dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het gaat om onderhoud dat het wegennet, viaducten, bruggen en tunnels eens in de zoveel tijd nodig hebben. Denk hierbij aan de asfaltering, het vervangen van de voegovergangen en onderhoud aan de vangrail.