Afbeelding
Foto: Pixabay

Bredase geluksvogel wint maar liefst 2,5 miljoen bij trekking Lotto Jackpot

Door: Amber Kuijs Algemeen

BREDA - Een Bredanaar had gisteren een échte geluksdag. De inwoner van de gemeente won de Jackpot van 2,5 miljoen euro bij de Lotto-trekking van zaterdag 28 november. De prijswinnaar had de zes winnende getallen 7 - 12 - 18 - 24 - 31 - 36 goed voorspeld.

Een inwoner van Breda voorspelde zes getallen voor de Lotto Jackpot. Met succes, met de getallen  7 - 12 - 18 - 24 - 31 - 36 won de Bredanaar maar liefst 2,5 miljoen euro. “Ik kijk uit om de prijswinnaar te ontvangen”, aldus Tatiana Pijnenburg, prijswinnaarbegeleider bij Nederlandse Loterij, waar Lotto onderdeel van is. “De gelukkig winnaar wordt uitgenodigd om langs te komen op ons kantoor in Rijswijk voor ‘eerste hulp bij geluk’. Dit bestaat uit advies en begeleiding bij de nieuw verworven rijkdom”. 

Lotto Jackpot valt voor 9e keer

Het is de negende keer dat de Lotto Jackpot gevallen dit jaar. De laatste keer dat de jackpot viel was op 20 november in de gemeente Amsterdam. Eerder viel de grote prijs al op 11 oktober in Bovenkarspel, op 26 september in de gemeente Tiel, op 12 september in Gorinchem, op 5 september in gemeente Twenterand, op 15 augustus in Ermelo en in Rotterdam, op 11 juli in Amsterdam en op 20 juni in de gemeente Laarbeek.

Bruto

Toch gaat de Bredanaar niet met 2,5 miljoen naar huis. De geldprijs is namelijk de bruto prijs. Dat betekent dat de winnar over dit bedrag nog 30,1% kansspelbelasting moet betalen. Lotto stelt het belang van winnaars voorop en maakt daarom de gegevens van de prijswinnaar niet bekend.