menu

Belcrum

Arbouw: ‘Havenkwartier wijk met eigen karakter’

BREDA - De nieuwe wijk Havenkwartier aan de rand van de Belcrum wordt geen verlengstuk van die wijk, maar ‘een wijk met een geheel eigen karakter’. Dat schrijft wethouder Alfred Arbouw aan de raad in een uitgebreid antwoord op zogenaamde technische vragen over de nieuwe wijk.

Politieactie Industriekade: 7 aanhoudingen

BREDA - Met groot machtsvertoon heeft de politie woensdag aan het eind van de middag en begin van de avond zeven personen aangehouden bij een pand aan de Industriekade.

Acht aanhoudingen Industriekade; vermoeden van drugshandel

BREDA - De politie is woensdagmiddag bij een pand aan de Industriekade binnengevallen. Dat gebeurde in het kader van een onderzoek naar ondermijnende crimininaliteit. Een woordvoerder van de politie geeft aan dat er een vermoeden is van drugshandel en witwassen.

Zorgen Belcrum over parkeren bezoekers Gerechtsgebouw

BREDA - Bezoekers van het nieuwe Gerechtsgebouw aan de Stationslaan mogen straks vanwege veiligheidsredenen niet parkeren in de parkeergarage onder het nieuwe gebouw. Ze worden verwezen naar de gemeentelijke parkeergarage de Prins.

2017 beste jaar ooit voor ambitieus Pier 15

BREDA - Zestigduizend bezoekers kwamen er in 2017 af op Pier 15. Niet alleen voor skate-events, maar ook voor urban en culturele evenementen. Het is veel meer dan de initiatiefnemers ooit hadden gedacht. Desondanks blijft de ambitie branden. “Een world cup-wedstrijd zou mooi zijn.”

‘Ontwerp 5Tracks eind dit jaar rond’

BREDA - Het ontwerp voor bouwproject 5Tracks dat tussen het station en het nieuwe gerechtsgebouw komt, moet eind 2018, begin 2019 voltooid zijn. Daarna gaat de bouw anderhalf tot twee jaar duren.

Achtervolging Speelhuislaan: meerdere auto's total loss

BREDA - De Speelhuislaan is vannacht op 11 januari rond 2.00 uur het toneel geweest van een wilde achtervolging. Die achtervolging eindigde uiteindelijk met flinke schade, meerdere auto's raakten daarbij total loss. Het zou gaan om een autodief.

Eerste Ogentroost 2018 avondvullend bij Podium Bloos

BREDA - Podium Bloos presenteert op 13 januari de eerste editie 2018-editie van Ogentroost. Makers die dichtbij het podium staan tonen dan hun ‘oogtroostende’ voorstellingen.

Herinrichting Stationslaan moet veiligheid vergroten

BREDA - De gemeente Breda begint definitief in het voorjaar van 2018 met de grondige herinrichting van Stationslaan. Op korte termijn worden bebording en verlichting aangepakt, met name rond de oversteekplaatsen.

Pagina's