menu

Column

Nog even door chatten?

foto
Hennie van de Kar
Hennie van de Kar-Vervooren

Er zijn wel honderd manieren om een column te beginnen over een en hetzelfde onderwerp. Het is aan de schrijver welke manier wint. Schrijfkeuzes maken; het is één van de dingen die de reporters van Chatime leren.

Chatime Magazine bestaat dit jaar tien jaar en vierde dat zondag 25 juni op de stoerste plek in Breda, bij STEK. Natuurlijk waren heel veel van die jonge (ex-)reporters erbij om dit feestje te vieren. Om 15.30 uur stond er een verrassing gepland. Burgemeester Paul Depla verscheen op het terrein, met een grote lach op het gezicht en zijn ambtsketting netjes gepoetst. Hij schonk die middag zijn meest kostbare bezit aan alle jonge en minder jonge aanwezigen: tijd! Omdat hij het zo'n mooi initiatief vindt, maar ook om de drijvende kracht achter Chatime, Lidia van Hooijdonk, in het zonnetje te zetten. Door Paul Depla ‘de Maxima van Breda’ genoemd.

Van een afstandje keek ik toe. Ik, die van schrijven mijn beroep heb mogen maken. Terwijl ik de positieve sfeer op het terrein probeerde te vangen, duimde ik dat deze jonge reporters het nog kunnen meemaken dat zij hun schrijfkwaliteiten mogen inzetten voor BredaVandaag. Dat zou betekenen dat dit online platform ook na 1 juli 2017 nog in de lucht is.

Als dat waarheid wordt, treffen we elkaar vast nog eens op deze stek. Lukt dat niet, dan is dit mijn laatste column voor BredaVandaag. In beide gevallen maak ik een diepe buiging voor de tomeloze inzet van hoofdredacteur Wijnand Nijs voor dit Bredase platform. Genoeg om over door te chatten. Doen?

Hennie van de Kartekstschrijfster, schrijft en herschrijft teksten in opdracht. Van 2011 t/m 2015 had zij wekelijks de column Bezig Breda op www.bredavandaag.nl.