menu

Centrum

Wat je moet weten van Elfde van de Elfde op Grote Markt

BREDA - Voor de echte carnavalsvierder begint het leutfeest op de elfde van de elfde. De Bredase Carnavals Viering (BCV) viert dat sinds afgelopen jaar uitbundig op de Grote Markt. Toen werd tijdens het feestje de Prins gepresenteerd, nu geeft de prins de start van het feestje.

Vijf bestuurders rijbewijs kwijt bij alcoholcontrole in Breda

BREDA – Vijf automobilisten konden in de nacht van zaterdag op zondag te voet naar huis nadat de politie hun rijbewijs innam tijdens een alcoholcontrole in Breda. Deze werd gehouden op de Sint Ignatiusstraat en de Smederijstraat. 

Poolse supermarkt Breda

Poolse Dag van Tweetaligheid in Breda

BREDA - Forum Poolse Scholen in Nederland houdt op zondag 22 oktober voor de tweede keer de Poolse Dag van Tweetaligheid in Nederland. Het wordt een feest van taal en tweetalige opvoeding.

Flexmuzikanten moeten carnavalskapellen redden van ondergang

BREDA - Carnaval zonder muziek van carnavalskapellen? Jos de Wit, carnavalsvierder pur sang, kan het zich nauwelijks voorstellen. Toch is die dreiging door het sterk teruglopende aantal muzikanten reëel, stelt hij.

‘Positief gesprek over situatie wok-kok Radim’

BREDA - Wok-kok Radim Mazanek mag in elk geval de komende twee weken doorgaan met het verkopen van zijn wokmaaltijden vanuit zijn bakfietskeuken Wok me Home. Dat is het resultaat van het gesprek dat de kok samen met Dirk Uyl van de SP met Toezicht en Handhaving had.

Voor de jongere generatie, Frits Bom was één van de eerste bloggers. Niet op YouTube maar op televisie. Frits Bom is er in zijn ééntje verantwoordelijk voor dat je ouders zonder navigatiesysteem met de auto van Breda naar Den Helder kunnen rijden.

Toegang historisch riool ontdekt bij Houtmarktpassage

BREDA - Tijdens werkzaamheden aan het riool onder de galerij van de Houtmarktpassage is de oorspronkelijke toegang tot een historisch riool uit de 19e eeuw aangetroffen. “Het is een heel bijzondere ontdekking”, vertelt een woordvoerster van de gemeente Breda.

Pagina's