menu

Column

Verliefd op Klaas Dijkhoff

Bredavandaag logo
Babs Verstrepen

Al dat bier van de afgelopen dagen doet rare dingen met me. Zo droomde ik dat ik verliefd was op Klaas Dijkhoff. Klaas Dijkhoff! Dat kan helemaal niet, want Klaas heeft een baard.

Mannen met baarden zijn nu éénmaal niet mijn ding. Geen idee wie de heren collectief heeft wijsgemaakt dat wij, vrouwen, baarden woest aantrekkelijk vinden, maar wat mij betreft mag die persoon alsnog met terugwerkende kracht geaborteerd worden. Baarden zijn helemaal niet sexy. Het is een door testosteron aangedreven zeverdoekje voor kwijlende mannen. Wanneer je ooit met een man met een baard in een Italiaans restaurant gegeten hebt, dan weet je precies wat ik bedoel. Kijkend hoe hij die spaghetti via zijn baard naar binnen slurpt is een regelrechte afknapper, en misschien wel het beste anticonceptiemiddel dat er is.

Vroeger waren baarden misschien nuttig om het gezicht van de heren te beschermen tegen de elementen wanneer ze op bizonjacht gingen. Alleen tegenwoordig hoeft dat niet meer. Nu stappen we gewoon in de auto en rijden we naar de dichtstbijzijnde supermarkt. En wanneer het buiten een beetje koud is, houden we gewoon de autoraampjes dicht.

Toch ben ik jaloers op mannen met een baard, want ik heb ook geen zin om mezelf elke dag te scheren. Alleen sinds de uitvinding van het scheermesje kom ik niet weg met de opmerking dat ik mezelf van andere vrouwen wil onderscheiden door mijn lichaamshaar te laten groeien. Dat vijf centimeter lang okselhaar bijvoorbeeld betekent dat ik een eigen mening heb, of dat haar op mijn benen een manier is om mijn identiteit ontwikkelen.

Kortom, het is volslagen ondenkbaar dat ik ooit verliefd zou kunnen worden op een man met een baard. Daarom loop ik de hele dag te piekeren waar die droom in hemelsnaam vandaan gekomen is.

Wanneer de katerige carnavals-waas een beetje is opgetrokken en ik weer aan het werk ga, staat het antwoord op de website van Omroep Brabant. Niet alleen weten zij te melden dat Klaas carnaval gevierd heeft als één van mijn jeugdhelden, Baron van Neemweggen. Maar ook dat hij tot inkeer gekomen is en zijn baard heeft afgeschoren. Langzaam voel ik een opluchting door mijn hele lichaam verspreiden. Waarschijnlijk zijn we elkaar ergens in de stad tegengekomen. Mogelijk heb ik onbewust in zijn zwoele ogen gekeken waardoor hij me betoverd heeft.

Klaas bedankt, het was fijn wakker worden met je, maar nu moeten we beiden verder met ons eigen leven.

Babs Verstrepen