menu

Columns

Is het de midlifecrisis of gewoon een diepgeworteld verlangen om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur? Ik weet het niet. Maar in mijn wildste dromen zie ik eruit als Heleen van Royen en heb ik schijt aan alles en iedereen. In die dromen leid ik een onvoorspelbaar en avontuurlijk bestaan.

"Wanneer wordt het GFT ook alweer opgehaald?"

"Geen idee" zegt mijn lief. "Kijk even in de app."
Oh ja, die App, die moet ik nog steeds even downloaden.

Dat was twee dagen en een dikke digitale identiteitscrisis geleden.

We kunnen er niet meer omheen. Robuuste picknicktafels met een hoog vintage, hipster, raw, industrieel, festival, foodtruck-gehalte verdringen langzaam maar zeker de comfortabele stoeltjes op de trendy terrassen.

COLUMN - Daar liep hij. Alleen. Van Vak-G, langs de Eretribune en door naar de B-Side. De das net als altijd iets te los en het overhemd nét te strak. Heel het stadion scandeerde zijn naam en alleen hij wist op dat moment dat dat voor het laatst zou zijn.

Recht tegenover de jeugdherberg Nightflight stonden afgelopen zaterdag wat mensen in het gras. Met ballonnen en spandoeken wilden ze de arriverende gasten van het hostel laten weten dat er in Breda ook mensen zijn die ’s nachts gewoon willen slapen.

Even geduld aub. De eerste zomerse opleving van 2018 kwam voor mij niet alleen een kilo of vijf te vroeg, ook bruining- en kledingtechnisch was ik er nog niet helemaal op voorbereid.

Er worden tegenwoordig zoveel onzinnige awards uitgereikt dat je een loser bent wanneer je nog nooit een prijs gewonnen hebt. Daarom verzinnen we steeds meer nieuwe awards, zodat niks of niemand meer buiten de boot kan vallen.

Het is zaterdagmiddag en het is druk op de parkeerplaats van de supermarkt bij het NAC stadion. Een enigszins opgeslingerde papa komt naar buiten. Zijn karretje is overvol. Behalve de boodschappentassen zit er ook nog een klein manneke in het kinderzitje, zijn zoontje.

Dames en heren opgelet. Volgende week komen de Chippendales naar Breda en ze treden op in het Chassétheater.

COLUMN - Wat lobbyende politici niet lukte, kreeg de sociale druk van de Typisch Tuinzigt televisiecamera wel voor elkaar. Complimenten aan de makers van een programma dat binnen 25 minuten liet zien waarom een laag opkomstpercentage soms een zege is.

Pagina's