menu

Cultuur

Wie is de Mol-winnaar Ruben Hein naar Mezz

BREDA - Wie is de Mol-winnaar Ruben Hein komt naar Mezz. De muzikant staat daags na Koningsdag in Breda met werk van zijn nieuwe album Groundwork Rising.

Primeur: Tickets TEDxBreda in de verkoop

BREDA - Voor de eerste editie op Breepark heeft de organisatie van TEDxBreda besloten de kaarten ‘gewoon’ in de verkoop toe doen. Voor eerdere edities werd gewerkt met toewijzing na een motivatie of een zelfs kans op kaarten via een spel.

Bredase kunstenares opent Reizend Museum

BREDA - De bekende Bredase kunstenares Kathalijne Hes opent zondag 11 maart een zogeheten Reizend Museum aan de Ginnekenmarkt in Breda. Een primeur.

Cultuurprijs van 1000 euro voor talentvolle klassieke musici

BREDA - De BN DeStem Cultuurprijs draait dit jaar om klassieke muziek. De inschrijfttermijn voor nieuw talent uit Zuidwest-Nederland is geopend. Kandidaten kunnen zich tot 1 mei melden. De finale is op vrijdag 21 september in de concertzaal van De Nieuwe Veste in Breda.

Dit is: Martin Peulen, kunstenaar (video-portret)

BREDA - Bijna veertig jaar geleden zwaaide Martin Peulen af bij St Joost in Breda. 62 is de in Tegelen geboren kunstenaar. Vanuit zijn woonplaats Waspik is hij nog vaak in Breda te vinden met zijn kunst of met een performance.

Bredase kunst vindt eigen plek in Stedelijk Museum

BREDA - De expositie ‘Wij, de kunstenaars van Breda! (deel I)’ geeft Bredase kunst vanaf 3 maart een vaste stek. Stedelijk Museum Breda tovert namelijk de I.S.M. ruimte om in een nieuwe creatieve slagader, genaamd: NEXT.

5 toffe dingen om te doen zodra de trein naar Brussel rijdt

BREDA - Nog maar even geduld tot de trein naar Antwerpen en Brussel gaat rijden, want 9 april is het al zo ver. Helaas vertrekt de laatste trein vrij vroeg, en gaat een concert in het Sportpaleis of een late film in de Kinepolis niet lukken. Maar er zijn genoeg dingen die je wél kunt doen.

Naar de kerk in De Koepel: Het kan (weer)

BREDA - Het is niet het eerste waar je aan denkt als je de oude Koepelgevangenis inbeeldt, maar het komt er toch echt: een kerkgemeenschap. City Life Church (CLC) Breda heeft voor deze locatie gekomen omdat het ontzettend bij hun drijfveren past.

Deelnemers gezocht voor 36e editie KAM

BREDA - In september is het weer tijd voor de 36ste editie van de Kulturele Amateur Manifestatie (KAM) in het Chassé Theater in Breda. Ook een plekje op het podium bemachtigen? Tot 1 mei is er de mogelijkheid om je amateurgezelschap in te schrijven.

Pagina's